[Foto’s] Groei en bloei in het Groene Hart van Groesbeek

Tuinen vol bloemen, vruchten en groenten. Met een sierlijk smeedijzeren rozenboog als toegangspoort, kunstig gemaakt door de lokale smid.

Hoe leuk is het om je eigen leefomgeving in te richten zoals je zou wensen? In park Mariëndaal groeit de droom van een groep vrijwilligers langzaamaan tot werkelijkheid.

3 tot 93 jaar

Afgelopen week zette een wisselende groep vrijwilligers zich vol toewijding in om het eerste deel van de bloementuinen rond Gasterij ’t Groeske aan te leggen. Jong en oud deed mee in de leeftijd van 3 tot 93 jaar! Steeds meer enthousiaste vrijwilligers sluiten zich aan. Rondwandelende bezoekers genieten volop.

“Boerenkool, dat hadden wij vroeger ook!”

Een dame in een rolstoel, geduwd door een wandelvrijwilliger is verrukt als ze alle groenten in de moestuin ziet: ”Daar staat boerenkool! Dat hadden we vroeger ook!” Shirley, een van de tuinvrijwilligers die bijna iedere dag in touw is in de tuinen is ook enthousiast: ”Over de toegangsboog laten we geurende rozen groeien. Dan ruikt het al heerlijk als je de tuinen binnenkomt! En dat er ook nog druiven komen is helemaal fantastisch.”

Veel nieuwe ideeën

Het vrijwilligersnetwerk rond de twee parken het Groeske en Mariëndaal heeft veel meer plannen voor het Groene Hart van Groesbeek. Kirsten Kuipers, kwartiermaker: “We hopen dat meer mensen zich melden om samen met ons deze plek tot het bruisende groene hart van Groesbeek te maken. Tot nu toe komen er iedere week nieuwe mensen bij die iets willen doen. Er zijn ideeën voor oogstfeestjes, kleine concerten in de open lucht, het opzetten van een food walk, creatieve workshops, een kunstwandelroute. We bouwen stap voor stap aan een duurzame lokale gemeenschap die verschil maakt en ideeën, initiatieven en mensen verbindt.”

Vrijwilligers gezocht

Wie geïnteresseerd is om als vrijwilliger een bijdrage te leveren aan het Groene Hart van Groesbeek kan een mailtje sturen naar [email protected] of voor de vrijwilligersvacatures kijken op de website van het vrijwiligerssteunpunt van SWG: ww.welzijngroesbeek.nl. Een eigen website voor het Groene Hart van Groesbeek is in de maak.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 juli, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Hans

Het wordt daar inderdaad prachtig. Wel te hopen dat er voldoende water wordt gegeven met deze hitte.

wpDiscuz