Pokémon Go: de jacht op virtuele beestjes in Groesbeek

GROESBEEK – Mensen die al wandelend op het scherm van hun smartphone kijken; een straatbeeld dat we al langer kennen. De kans is nu echter groot dat je ze steeds meer ziet en die personen bezig zijn met de nieuwste hype: Pokémon Go.


Screenshot: op de Hulsbroek loopt een Pidgey.

Op veel plaatsen in Nederland jagen mensen als Pokémon Trainer in hun eigen leefomgeving op virtuele monstertjes. Zo ook in Groesbeek, waar groepen op bepaalde plekken samen komen of mensen tijdens de wandeling met hun hond de telefoon er even bij pakken. Zeker nu de weersomstandigheden zich lenen voor een extra blokje om.

Wat is het?

Met de app Pokemon Go (verkrijgbaar via Play Store) kan de jacht op de beestjes geopend worden. Wie zijn wandeling begint, je moet namelijk wel de deur uit voor dit spel, en de app opstart ziet een soort Google Maps van zijn eigen omgeving met verschillende belangrijke punten. Tijdens de wandeling kan er spontaan een Pokémon (Pocket Monster) tevoorschijn komen en gaat de telefoon trillen. Welk soort Pokémon er opduikt is afhankelijk van je locatie en ook het tijdstip. Op het moment dat je op het beestje drukt gaat de camera van de telefoon aan en is een Pokémon geprojecteerd op de camerabeelden te zien. Met een Pokéball moet je ‘m vangen en kun je het trainen.

Bekende gebouwen

In totaal zijn er zo`n 150 soorten te vangen, waarbij de een wat zeldzamer is dan de ander. Ook zijn er Pokestops (om items te verzamelen) en PokeGyms (die zijn in teamverband aan te vallen). De locaties van deze punten zijn vaak de bekende gebouwen en bezienswaardigheden. Zo zie je nog eens wat. In Groesbeek zijn er veel van deze punten, waaronder het evacuatiemonument, de draisine, de Zuidmolen, sporthal Heuvelland en de kerk. Daar zul je dan ook regelmatig spelers zien staan.

Waarschuwing

Een waarschuwing is echter wel op zijn plaats. Omdat de spelers wat langer op hun scherm kijken dan gewoonlijk, kan het zijn dat ze niet goed op hun eigen omgeving letten. Dat kan voor wat betreft het verkeer gevaarlijke situaties opleveren. Het spel waarschuwt spelers bij de start dan ook goed op te blijven letten. Ook zorgen sommige spelers bij bedrijven en winkels voor overlast. Het is niet bekend of dat in Groesbeek al het geval is geweest.

Succes

Het spel is op 6 juli gelanceerd in Amerika en tien dagen later in Nederland. Overbelaste servers waren het gevolg. De geschatte opbrengst bedraagt meer dan 1,5 miljoen euro per dag, door de aankopen die men in het spel kan doen.

• Op Facebook is er voor Groesbeekse spelers een besloten Pokémon Go-groep te vinden.
Klik hier voor een beginnersgids, met nog veel meer info over het spel.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 juli, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Joehoe

Het is wachten op de eerste slachtoffers in het verkeer. Ze wandelen niet alleen met de smartphone in de hand, ze rijden zelfs met scooters rond en zelfs in auto’s.

Po Kėmon.

Wij zijn ook te vinden op het afgesloten fietspad!!!

groesbeek

een goed idee om de kinderen meer naar buiten te krijgen maar helaas wel onveilig het is wachten op het eerste ongeval door onoplettendheid.
Voor de volwassen spelers van dit spelletje heb ik ook een opmerking gedraag je eens naar je leeftijd en ga iets nuttigs doen ipv virtuele beestjes zoeken.
Kansloos.

Jeroen

Vangen van virtuele beestjes?
Wat heeft het leven nog zin als je op dit punt bent beland?
Treurig en armoedig.

Gruusbek

Jeroen, wat heeft het leven nog voor zin als je hier negatief reageert op dingen die mensen blij maakt. Jij zit zeker met een lelijk wijf op de bank.

Jeroentju

beter met een “lelijk” wijf op de bank dan blij worden van een virtueel pupke..jij leeft zeker ook nog in second life met je waanideetjes..

wpDiscuz