Zwerfafvalspel tijdens Vierdaagsefeesten Kidsloop

NIJMEGEN – Op de zonnige derde dag van de Vierdaagsefeesten Kidsloop waren Wijkhelden Wendy en Wouter te gast. Naast wandelen is er tijdens de Kidsloop uiteraard ook ruimte voor leuke activiteiten.

Wijkhelden Wendy en Wouter speelden in de pauze in het Kronenburgerpark samen met ijverige deelnemers een zwerfafvalspel. Het doel van het zwerfafvalspel- en project is bewustwording van zwerfafval.

Zwerfafvalspel: wie ruimt het snelst het meeste zwerfafval op?

De deelnemers kregen een Wijkheldenhesje aan en niet te vergeten een stoer Wijkheldenmasker op. Ze werden vervolgens in groepjes verdeeld en na het aftellen van Wijkheld Wendy kon het spel beginnen. De uitdaging was welk team zo snel mogelijk het meeste zwerfafval had opgeruimd en verzameld in de Wijkheldenemmer.

Na een spannende race was de pauze voorbij en was het helaas alweer tijd om de route verder te vervolgen richting het start- en finishterrein Museumplein (Kelfkensbos). Daar konden enthousiaste Wijkhelden in de dop ook nog mee doen met het zwerfafvalspel, net als op donderdagmiddag 21 juli.

Wijkhelden: Samen houden wij onze buurt schoon

Wijkhelden ruimen iedere maand ruim 500 zakken aan zwerfafval op en maken zo de buurt weer schoon en leefbaar. Dat doen ze niet voor niets: jongens en meisjes uit groep 3 tot en met 8 krijgen van de gemeente een zakcentje. Bovendien worden ze zich al op jonge leeftijd bewust van zwerfafval en leren ze hoe het is om betrokken te zijn bij de samenleving. Ook volwassenen doen mee en leveren zo een waardevolle en direct zichtbare bijdrage aan een leefbare buurt.

Vierdaagsefeesten Kidsloop

De Vierdaagsefeesten Kidsloop is een 4-daags kinderwandelparcours door het centrum van Nijmegen, speciaal voor kids tot en met 12 jaar. Iedere dag, van zaterdag t/m dinsdag, lopen de kids een route van 2 à 3 km via een echte Nijmeegse locatie. Onderweg zijn er allerlei leuke activiteiten.

Meer informatie over Wijkhelden en/of aanmelden?

Voor meer informatie of aanmelding kunnen geïnteresseerden terecht op www.wijk-helden.nl of www.dar.nl. Voor vragen nemen zij contact op met het klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via 024-3716000 of via [email protected]

Voor meer informatie over de Vierdaagsefeesten Kidsloop: www.vierdaagsefeesten.nl/kidsloop.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten



Tags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 juli, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Zwerfafvalspel tijdens Vierdaagsefeesten Kidsloop

Reageren is niet toegestaan.