Escape Room op komst in Groesbeek

GROESBEEK – Bij het bedrijfspand aan de Industrieweg 10A in Groesbeek, waar vroeger Rutolux gevestigd was, komt mogelijk een Escape Room: een ontsnappingsspel.


Foto van een kamer van De Voltage in Tilburg.

Populair

De Escape Room wordt steeds populairder in Nederland. Door heel het land zijn er sinds 2013, Bunschoten was de eerste, al honderden escape rooms geopend. In deze regio hebben onder andere Gennep en Nijmegen escape rooms.

Wat is het?

Het is een real-life versie van de computerspellen, waar het idee op is gebaseerd. Een groep mensen wordt opgesloten in een kamer en moet daar door middel van aanwijzingen en het oplossen van puzzels en raadsels binnen één uur uit zien te komen. Een goede samenwerking is dan ook erg belangrijk om uiteindelijk de verlossende sleutel naar buiten te vinden.

Thema’s en minimumleeftijd

De escape rooms hebben ieder hun eigen thema’s. Over het algemeen is dat horror, misdaad of detective. De minimumleeftijd kan dan ook verschillen per kamer. Wat de exacte invulling van de Groesbeekse Escape Room is, is nog niet bekend. Wel is bekend dat het in de kelder van het pand komt en de oppervlakte ervan zo`n 35m2 is.

Afwijken bestemmingsplan

De initiatiefnemer mag, naast de Escape Room, de gehuurde ruimten in een gedeelte van het pand ook inrichten voor spirituele massage- en uiterlijke verzorgingsbehandelingen (begane grond) en voor de verkoop van tweedehands zaken (begane grond). Burgemeester en wethouders hebben hiervoor onder voorwaarden een positief standpunt ingenomen, maar er moet nog wel een omgevingsvergunning aangevraagd en verleend worden. De verzoeker wijkt met deze drie zaken namelijk af van het bestemmingsplan.

Industrieweg_pand_bestemmingsplan_afwijking-DGB

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 juli, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Gerard.

Kansloze missie.

charles

waarom helpt de gemeente dit soort lieden, die weten dat hun product niet genoeg oplevert en er dan allerlei zaken bij willen doen.
En dan nog wel bedrijf wat vraag en aanbod de doodsteek geeft.

splinter

Succes ermee, gun iemand wat, en kansloze missie je onderneemt zeker niets
Gerard

Stef

Dat gebouw is volgens mij gewoon van Rutolux, deze vaart er wel bij.

Lesley

Leuk idee!

Frits

volgens mij doen (financieren) deze mensen het helemaal zelf en betalen ze hun belastingen

wpDiscuz