43 extra parkeerplaatsen bij Lidl in Groesbeek

GROESBEEK – Bij de Lidl aan de Herwendaalseweg in Groesbeek komen 43 extra parkeerplaatsen. Althans, dat zijn de plannen volgens het schetsontwerp.


Het concept schetsontwerp.

Het totaal aantal parkeerplaatsen komt daarmee op 76.

Huur

De raad heeft in 2015 goedkeuring gegeven voor extra parkeerplaatsen nabij de supermarktketen. Het gaat dan om het gebruik van de naastgelegen parkeerplaats dat eerst door De Hoeve gehuurd werd voor € 2.300,- per jaar. De Lidl wil voor dat stuk gemeentelijke terrein € 15.000,- per jaar aan huur betalen. De verhuur is voor de duur van 10 jaar en tussentijds niet opzegbaar. Dit alles is wel onder voorwaarden.

Wat zijn de plannen?

Er komt een doorgang tussen het huidige en het nieuw te huren terrein. Vooral voor vrachtwagens, daarvan komen er zo`n 3 per dag om te bevoorraden, is dit makkelijk omdat deze in het nieuwe plan om de Lidl heen kunnen rijden. Zij staan door de opheffing van een aantal huidige parkeerplaatsen ook op eigen terrein en blokkeren het uitzicht op de Herwendaalseweg niet meer.

Eenrichting op nieuw terrein

Op het nieuwe terrein, met een uitrit recht tegenover de Paulus Potterweg, geldt een eenrichtingsregime. De huidige inrit blijft, met uitzondering van vrachtwagens, geschikt voor verkeer in beide rijrichtingen. Verder zullen er groenelementen komen, wordt er een wadi gerealiseerd, mogen De Hoeve en de bezoekers van de basisschool De Sieppe ook gebruik maken van het terrein en zijn de beide parkeerterreinen afzonderlijk afsluitbaar.

Voldaan aan geluidseisen

Omwonenden (Herwendaalseweg, 1e Colonjes en Helfrichstraat) waren minder enthousiast over het plan. Zij vrezen voor geluidshinder. Uit akoestisch onderzoek van K+ Adviesgroep b.v blijkt dat aan alle geluidseisen wordt voldaan. In dat onderzoek staat ook dat er voor een keten als Lidl doordeweeks 1660 voertuigbewegingen per etmaal worden verwacht: 830 heen en 830 terug. In het weekend loopt dit op tot zo`n 2200.

Er is nog wel een informatiebijeenkomst voor de buurt georganiseerd. Op basis daarvan volgt er een definitief schetsontwerp en kan men beginnen met het opstellen van het ontwerpbestemmingsplan.

Dossier parkeerplaatsen Lidl.


Situatie op 20 juli 2016. Foto’s: DeGroesbeek.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 juli, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Helma

Nu hoop ik ook dat ze een betere oversteekmogelijkheid maken voor fietsers komende vanuit richting de Bredeweg.

Fred

Waarom niet voor alle verkeer een-richting verkeer ?
Huidige ingang houden ( laden/lossen toe staan )
uitgang via de hoeve parkeer plaats
= minder verkeers drukte ivm vast rijden door ‘t heen en weer rijden
als er ‘n vrachtwagen aan ‘t lossen is.

Al Die.

Helma…wat denk je van oversteken over het zebrapad??

wpDiscuz