[Foto’s] Dag van Groesbeek 2016 en herdenking

GROESBEEK – Donderdag begonnen 43.910 wandelaars aan de derde Vierdaagsedag: de dag van Groesbeek. Door velen de mooiste, maar ook zwaarste dag genoemd.


Eerbetoon militairen op de Canadese begraafplaats in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Indrukwekkend eerbetoon

Tussen die 43.910 wandelaars zitten ook veel militairen, die jaarlijks op deze dag even een stop maken bij de Canadese begraafplaats aan de Zevenheuvelenweg in Groesbeek. Dit voor een eerbetoon; een indrukwekkend moment. Op deze erebegraafplaats liggen 2617 in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde militairen.

Feest in de gemeente

Op andere plaatsen in Groesbeek en Berg en Dal waren er nog activiteiten. Zo was er in Berg en Dal het evenement “Geiten op het Plein” en was De Linde weer aanwezig bij het kruispunt Molenweg/Cranenburgsestraat. Bij camping De Oude Molen zijn er helikoptervluchten georganiseerd. In de S-bocht van de Zevenheuvelenweg presenteerden de musea in de gemeente Berg en Dal en de Groesbeekse wijnboeren zich tijdens de Berg en Dal Experience. En uiteraard was er ook in Groesbeek-centrum nog vanalles te beleven.

Omstreeks 14:00 uur was de grootste drukte weer voorbij. De bezemwagen kwam één uur later door Groesbeek.

De cijfers

Zo`n 4170 deelnemers konden niet beginnen aan de laatste dag, zij vielen in de eerste drie dagen uit.

Dag van Elst: 1206 uitvallers
Dag van Wijchen: 2050 uitvallers
Dag van Groesbeek: 914 uitvallers
Dag van Cuijk/Via Gladiola: 439 uitvallers

Totaal uitvallers: 4.609
Totaal gestart: 47.166
Totaal uitgelopen: 42.557

Omdat wij voornamelijk bij de herdenking aanwezig zijn geweest, zijn er minder Vierdaagsefoto’s dan gebruikelijk. Heeft u nog Vierdaagsefoto’s en wilt u die delen? Dan kunt u mailen naar [email protected].

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 juli, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Theodoor

zou men volgend jaar nadenken voordat men weer een vergunning afgeeft voor de helicopter, wat een geluidsoverlast de hele dag gehad zeg niet normaal.

Gerard.

Ach Teodoor. Dat was mijn drone.

Volgend jaar geen helikopter, geen muziek meer, want anders komt Theodoor niet meer kijken, dat zou een gemis voor de Vierdaagse zijn.Man man man wat kunnen sommige toch zeuren.

De hele dag zonder de heli is niet noodzakelijk, maar tijdens de herdenking/diensten van de Zwitsers en de Canadezen is het wel wenselijk dat deze niet over het Canadees kerkhof vliegt, dit was hoogst iritant.

wpDiscuz