Ondernemers Groesbeek starten ondernemersfonds

GROESBEEK – De ondernemers in het winkelgebied van Groesbeek hebben de handen ineen geslagen en proberen een ondernemersfonds van de grond te krijgen. Dat moet in 2017 van start gaan.

Betere samenwerking

Het fonds is bedoeld om de samenwerking tussen ondernemers te bevorderen en het winkelgebied toekomstbestendig te maken. De huidige samenwerking krijgt een slechte beoordeling, een 4,5, zo bleek uit een werksessie. Er is in Groesbeek al wel een activiteitenfonds waar mooie initiatieven uit voort komen, maar het ontbreekt aan budget en mankracht om een verschil te kunnen maken. Daarnaast zijn er ook teveel free-riders.

Hoe werkt het?

Dat zal met een ondernemersfonds niet meer het geval zijn. Iedereen moet een duit in het zakje doen via een nog op te richten bedrijveninvesteringszone (BIZ). Daar is wel draagvlak voor nodig: 67% van de ondernemers in het gebied (grofweg tussen Kloosterstraat en Hoflaan) moet dan akkoord gaan met de BIZ. Als dat het geval is doen automatisch álle ondernemers mee en betalen ze jaarlijks via de WOZ-bijdrage een nog nader vast te stellen contributiebedrag aan een BIZ-stichting, waar de ondernemers zelf bij zitten.

Eerst Groesbeek, daarna mogelijk andere delen

Bureau StadsKracht wordt ingehuurd om ondernemers en gemeente Berg en Dal te begeleiden. Dat kost zo`n € 2200,-. Men wil eerst een start maken in Groesbeek en dan wordt er gekeken of er elders in de gemeente (Millingen, Beek) behoefte is aan een soortgelijke constructie.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 juli, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Ria Wijers

Het idee is jaren geleden al geboren , heel goed initiatief , moet kunnen als we alle handen in elkaar slaan , top

Gerard

Ik geloof meer in een intensieve samenwerking in ondernemersverband. Immers, als een ondernemersvereniging (met belasting deskundigen, horeca ondernemers en de diensten sector) geen initiatieven voor de toekomst kan ontwikkelen, waarom kunnen zij dat in een stichting dan wel?

wpDiscuz