Energieloket in de gemeente

GEMEENTE BERG EN DAL – Inwoners van de gemeente Berg en Dal kunnen vanaf september 2016 terecht bij een energieloket voor advies over het verduurzamen van hun woning.


Archieffoto uit 2014.

Duurzame energie

Het zal dan gaan over het opwekken van duurzame energie, maar ook voor persoonlijk advies over maatregelen en financieringsmogelijkheden om de woning energiezuiniger te maken. In Nijmegen is er sinds twee jaar een soortgelijk initiatief: Loket Duurzaam Wonen.

Tot maart 2017 werkend

Er is door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) een budget beschikbaar gesteld van € 90.000,- voor 7 gemeenten in onze regio. Berg en Dal krijgt hier € 9.000,- van, laat wethouder Erik Weijers weten. Van dat geld kan het loket in ieder geval tot maart 2017 volledig werkend zijn. Daarna volgt er een evaluatie. Bij succes wil de gemeente uiteraard door.

Locatie, tijden en dagen nog niet bekend

Het loket komt waarschijnlijk in het gemeentehuis in Groesbeek, maar zowel de locatie als de tijden en de dagen van het spreekuur zijn nog niet bekend. Wel is duidelijk dat het om een halve dag in de week gaat. Verder is het loket 7 dagen per week digitaal te bereiken en doordeweeks telefonisch van 09:00 uur tot 17:00 uur. Aan het wisselen van locaties, vanwege de reistijd vanuit overige kernen van de gemeente, is overigens gedacht. Echter bestaat er dan de kans dat inwoners door verwarring op bepaalde dagen bij het verkeerde loket staan.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 juli, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Energieloket in de gemeente

Reageren is niet toegestaan.