Mantelzorgcompliment dit jaar € 50,-

GEMEENTE BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal zal ook dit najaar een mantelzorgcompliment uitreiken aan mantelzorgers.

Keuze

Dit zal bestaan uit een VVV-bon ter waarde van € 50,- of een combinatie van de VVV-bon (€ 25,-) en een bloemetje. Die keuze is aan de aanvragers van het compliment. Dat zijn de ontvangers van de zorg die via het compliment hun mantelzorger verrassen. De aanmeldprocedure zal later door de gemeente gecommuniceerd worden. Men moet namelijk wel aan enkele voorwaarden voldoen.

Waardering

Door een mantelzorgcompliment uit te reiken wil de gemeente haar waardering uitspreken naar de mantelzorg. Zij waardeert de inzet van mantelzorgers. Daarvan zijn er zo`n 7.000 in de gemeente Berg en Dal. Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon in hun omgeving.

500 aanmeldingen

Hoe de invulling van het compliment is zal per jaar opnieuw bekeken moeten worden. Vorig jaar ging het om een VVV-bon van € 25,- of een bos bloemen en hebben zich 350 inwoners aangemeld voor het compliment. “Het gebaar is erg gewaardeerd”, aldus het college van burgemeester en wethouders. De gemeente schat dat het aantal aanmeldingen dit jaar op maximaal 500 zal liggen, waardoor er een budget van € 25.000,- nodig zal zijn.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 juli, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Vera

Waar kan je iemand voor het compliment aanmelden?

Edit redactie:

Beste Vera,

Het besluit over de waarde van het mantelzorgcompliment voor dit jaar is vrij recent (vorige week) door burgemeester en wethouders genomen. Vorig jaar heeft de gemeente in de zomer een persbericht gepubliceerd waarin meer informatie te vinden was over de aanmelding. Dat zal dit jaar wederom gebeuren, na de zomervakantie. Wij wachten dat bericht af en zullen dat dan ook op onze site publiceren.

wpDiscuz