Zomerprogramma 2016 Bevrijdingsmuseum Groesbeek

Beleef de vrijheid tijdens deze zomer in het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek.


Foto en rechten: Nationaal Bevrijdingsmuseum Groesbeek.

Centraal staat de vrijheid van toen en nu: u gaat terug in de tijd en ontdekt het belang van dit thema voor de actualiteit. Gedurende de maand augustus worden er meerdere enerverende activiteiten georganiseerd voor jong en oud en kunt u de boeiende vaste en tijdelijke tentoonstellingen bezoeken.

Veel voor kinderen

Zo is er veel te doen voor kinderen, met o.a. workshops over het leven van de parachutist in WO2, spionagetrainingen, cineac voor kids en opa's en oma’s vertellen over hun leven in de oorlog. Ook zijn er battlefield fietstochten in Groesbeek langs spannende locaties en kan er voedsel geproefd worden tijdens een demonstratie van de Nederlandse menukaart in onder andere de bevrijdingstijd.

LibertationTour

Daarnaast is er de mogelijkheid om te genieten van een LiberationTour. In een historisch legervoertuig (Dodge) reist u door het lokale gebied van Operatie Market Garden en het Rijnlandoffensief, voorafgegaan door een bezoek aan de tijdelijke en vaste tentoonstelling van het Bevrijdingsmuseum, met proeverij van Zweeds wittebrood, gebakken naar origineel recept uit WO2.

Tentoonstellingen

Natuurlijk kunt u ook een bezoek brengen aan de tijdelijke tentoonstellingen ‘Op Vrije Voeten. De Vierdaagse in Oorlog en Vrijheid’ en ‘Routes of Liberation. European Legacies of the Second World War’. Kijk voor overige evenementen, tijden en prijzen op onze website www.bevrijdingsmuseum.nl.

Klik hier voor het zomerprogramma 2016 (.DOC-bestand, download).

Locatie: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek
Informatie: www.bevrijdingsmuseum.nl, 024-3974404, [email protected]
Facebook: /Bevrijdingsmuseum, Twitter: @bevrijding

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 juli, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Zomerprogramma 2016 Bevrijdingsmuseum Groesbeek

Reageren is niet toegestaan.