Jaarrekening 2015 goedgekeurd

GEMEENTE BERG EN DAL – Baker Tilly Berk, de accountant van de gemeente Berg en Dal, heeft de jaarrekening 2015 onlangs goedgekeurd.

Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De laatste tijd kwamen er steeds berichten in de media dat ongeveer de helft van de gemeenten geen goedkeurende accountantsverklaring krijgt. Volgens het Financieel Dagblad zou dit vooral aan de chaos liggen in de administratie van contracten tussen zorginstellingen en gemeenten. Maar dit geldt niet voor de gemeente Berg en Dal.

Door de hierboven genoemde problemen was de verklaring er wel wat later dan normaal. De jaarrekening is op 16 juni al door de raad behandeld en onder het voorbehoud van een goedkeurende verklaring vastgesteld. Nu die verklaring binnen is kan het voorbehoud er dus af.

“Het was een bijzonder jaar met de herindeling, het vaststellen van 3 jaarrekeningen van de oude gemeenten en 2 begrotingen (zowel van 2015 als 2016) voor de nieuwe gemeente, de opstart van het regionaal werkbedrijf, vluchtelingenproblematiek, en niet te vergeten de transitie van het sociaal domein”, aldus wethouder Sylvia Fleuren van Financiën. Zij vervolgt: “We zijn bijzonder trots op de organisatie dat het desondanks gelukt is om de provincie tijdig de jaarrekening 2015 aan te kunnen bieden inclusief de goedkeurende accountantsverklaring”.

Bron: Gemeente Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 juli, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
wally

even kijken op de website van leo verhoef hoe het er bjstaat .

wpDiscuz