Afsluiting Nieuwe Drulseweg en Hulsbroek

De Nieuwe Drulseweg en Hulsbroek zijn van 22 augustus 2016 tot en met 25 augustus 2016 in de avond steeds gedeeltelijk afgesloten voor auto´s en motoren. De gemeente gaat de wegen opnieuw asfalteren.

Nieuwe Drulseweg in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Wat gaat er gebeuren

Afgelopen tijd zijn er her en der grote gaten ontstaan. Tijdens deze afsluiting wordt de bovenste asfaltlaag verwijderd en wordt er een nieuwe laag asfalt aangebracht. Ook worden alle putdeksels vervangen. Na het asfalteren wordt de markering weer aangebracht.

Wanneer zijn de wegen afgesloten?

De gemeente begrijpt dat de wegafsluiting voor u lastig is. Daarom voert zij de werkzaamheden ‘s nachts uit. Van 22 tot en met 25 augustus wordt er elke avond tussen 19.00 en 06.00 uur gewerkt. De fietspaden blijven open tijdens de werkzaamheden. Overdag kunnen auto’s wel over de Nieuwe Drulseweg en Hulsbroek rijden. “Op die manier hopen we de overlast zo veel mogelijk te beperken”, aldus de gemeente.

Wat betekent dit voor u?

Een aantal straten is soms niet bereikbaar. Woont of werkt u aan de Hobbemaweg, Bezembinder, Klompenmaker, Nieuwe Drulseweg 1 t/m 25, de Hulsbroek of de Ren? Dan kunt u daar door de afsluiting helaas niet altijd met de auto bij komen (zie kaart hieronder in .PDF-bestand). Heeft u de auto toch nodig of moet u vroeg naar het werk? Misschien kunt u uw auto dan het beste buiten de wijk parkeren voordat de werkzaamheden beginnen. U kunt dan ook gebruik maken van het parkeerterrein van sporthal Heuvelland. Deze is tijdens de werkzaamheden open en er is bewaking aanwezig.

Kaart afsluiting Nieuwe Drulseweg – Hulsbroek (.PDF-bestand).

Is er ook een omleiding?

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Koningin Wilhelminaweg. De omleiding staat ook ter plekke via borden aangegeven.

• De Lievensweg, van de Veldeweg en Generaal Gavinstraat zijn steeds bereikbaar via de Koningin Wilhelminaweg en Nijerf.
• De wijk Lage Horst is altijd bereikbaar via de Koningin Wilhelminaweg.
• De Mansberg is tijdelijk bereikbaar via de Herwendaalseweg en (oude) Drulsweg.

Waarom 4 nachten?

De Nieuwe Drulseweg en Hulsbroek zijn aan vernieuwing toe. De volgende vier stappen worden uitgevoerd:

• Maandag: moet het oude asfalt eraf.
• Dinsdag: herstellen plaatselijke schade en nieuw asfalt op de zijwegen.
• Woensdag: aanbrengen nieuwe asfaltlaag.
• Donderdag: markering aanbrengen en herstellen putdeksels.

Vragen?

Heeft u na het lezen van deze brief nog vragen? Neem dan contact op met Bram Kerkhoff via het 5-cijferige telefoonnummer 14024 of [email protected]

Bron: Gemeente Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 augustus, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
klukkluk

Als er asfalt over is dan naar de siep schande voor groesbeek en een goot langs de kant is ook nodig.

Vind dat klukkluk hier wel gelijk heeft , siep en de kamp wegen zijn zeer slecht.

Iemand

Dries is er ook heel slecht aan toe

Franca

Worden nu alle wegen benoemd die volgens jullie een laagje asfalt kunnen gebruiken? Vroeger met paard en wagen over een stoffig keipad, dat waren nog eens tijden.

Iemand

Je zegt het gelijk goed ‘vroeger’ is niet nu

Tessa

Wat ik wel apart vind is dat het nijerf nu tijdelijk eenrichtings weg is geworden vanwege kvw. Dat is te begrijpen, maar hoe moeten de mensen nu van de stalrepel, hekselaar, de tuier en gen. Gavinstraat de wijk uit rijden?? Je kunt niet over de drulseweg en het nijerf mag alleen worden ingereden vanaf de kon. wilhelminaweg????

De Kuier.

Tessa….misschien overdag 1 richtingsverkeer en s’avond/ s’nachts andere regels??

wpDiscuz