Structurele subsidie voor inloophuis Groesbeek

GROESBEEK – Vanaf 2017 krijgt Stichting Inloophuis Groesbeek een structurele subsidie. Voor 2016 zal er een eenmalige subsidie van € 4.000,- verstrekt worden.

Inloophuis_Groesbeek_logo_jul2016-DGB

De hoogte van de structurele subsidie is nog niet bekend. Het ambtelijk advies is € 1.500,-. In 2014 en 2015 kreeg het inloophuis in totaal € 11.000,- aan subsidie.

Tekort

Er dreigt dit jaar een tekort van € 7.000,- op de begroting. Men geeft aan dat vooral de huisvestingskosten in De Mallemolen (€ 7.300,-) de grootste uitgavenpost is die niet uit sponsorgelden betaald kan worden. De financiële basis is smal, maar in de toekomst zijn er mogelijkheden om tot een (bijna) sluitende begroting te komen. Daar is echter wel wat tijd voor nodig, blijkt uit ervaringen met andere initiatieven.

Behoefte en draagvlak

“Het lukt de stichting wel om inkomsten te verwerven ook al bieden die (nog) niet de structurele basis die nodig is om zelfstandig verder te gaan”, aldus het college van burgemeester en wethouders. Met de gemeente is al gesproken over hoe de inkomsten wat opgeschroefd kunnen worden. Omdat het inloophuis voorziet in een behoefte wil het college de stichting in ieder geval wel financieel ondersteunen. In 2015 hebben namelijk 150 unieke personen deelgenomen aan de vrije inloop en bij de activiteiten. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2014. Ook andere activiteiten hadden voldoende deelnemers.

Inloophuis

Het inloophuis is een burgerinitiatief en in het leven geroepen om mensen die direct of indirect te maken hebben gehad met kanker of een andere ernstige ziekte informatie, ontspanning en ondersteuning te bieden. De doelgroep betreft nu vooral mensen met kanker, maar het college ziet het liefst dat het inloophuis zich ook meer richt op mensen die bijvoorbeeld een hersenbloeding hebben gehad.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 juli, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Structurele subsidie voor inloophuis Groesbeek

Reageren is niet toegestaan.