Ruzie met de buren? Buurtbemiddeling kan helpen

GEMEENTE BERG EN DAL – Heeft u een probleem met uw buren en wilt u dit graag oplossen, maar komt u er zelf niet uit? Buurtbemiddeling kan u helpen.

Buurtbemiddeling_NIM_logo_2016-DGB

Wat is buurtbemiddeling?

Buurtbemiddeling is een gratis voorziening waar buren en buurtgenoten hun conflicten met elkaar oplossen onder leiding van vrijwillige buurtbemiddelaars. De buurtbemiddelaars luisteren naar het verhaal van beide partijen en leiden het bemiddelingsproject. Deze vrijwilligers zijn onafhankelijk en allemaal getraind. Ze geven geen oordeel en zijn neutraal, want het is de bedoeling dat de ruziënde partijen zelf hun conflict oplossen.

Buurtbemiddeling in Berg Dal

In de gemeenten Berg en Dal en Heumen is sinds juli 2016 het project buurtbemiddeling gestart. Er zijn al 12 vrijwillige buurtbemiddelaars getraind en beschikbaar voor aanmeldingen. Een aantal conflicten is al met succes opgelost. Buurtbemiddeling kost u niets. Het project wordt betaald door de gemeenten Berg en Dal en Heumen en door woningcorporaties Oosterpoort en Waardwonen.

Prettig wonen

Buurtbemiddeling bestaat al in meer dan 220 gemeenten. Uit landelijke evaluaties blijkt dat herstel van contact een belangrijke motivatie van buurtbewoners is om aan buurtbemiddeling mee te doen. Veel mensen vinden het namelijk prettig om hun buren in ieder geval te kunnen groeten. Rondom huis wil men vriendelijk tegen anderen zijn en ook door anderen vriendelijk behandeld worden. Als tweede vinden mensen het belangrijk om zaken goed met elkaar af te kunnen spreken.

Aanmelden of meer informatie?

Wilt u meer weten over buurtbemiddeling of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met de coördinator buurtbemiddeling Berg en Dal en Heumen Bibiche van der Weide, telefoon: 024-3232751. U kunt van maandag t/m vrijdag tussen 9.00-17.00 uur bellen of een email sturen naar: [email protected] of [email protected]. U ontvangt altijd zo spoedig mogelijk een bericht terug.

Kijk voor meer informatie ook eens op de website www.buurtbemiddelingbergendal.nl.

Bron: Gemeente Berg en Dal

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 juli, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Ruzie met de buren? Buurtbemiddeling kan helpen

Reageren is niet toegestaan.