Fietspad spoorkuil pas in najaar weer open

GROESBEEK – Liefhebbers kunnen mogelijk pas in het najaar gebruik maken van het fietspad door de spoorkuil.

Men hoopte in eerste instantie op mei en vervolgens juni, maar in laatstgenoemde maand werd pas een akkoord bereikt. Nu moeten fietsers rekening houden met eind september.

Werkzaamheden beginnen in augustus

De gemeente Berg en Dal, RAVON en Werkgroep Milieubeheer Groesbeek hebben in juni eindelijk een akkoord bereikt over de te treffen maatregelen. Het duurt alleen nog even voordat de werkzaamheden aan het fietspad beginnen. “Dat wordt waarschijnlijk eind augustus”, aldus de kersverse wethouder Alex ten Westeneind. Het werk zelf zal dan nog een kleine maand duren, waardoor de opening van het fietspad in de zomer er niet meer in zit.

Tunnels en afrasteringen

Over een stuk van 750 meter van het fietspad komen aan elke kant geleidende afrasteringen. Die schermen hebben een netto hoogte van 50 centimeter boven het maaiveld en worden minstens 10 cm ingegraven. Om de 75 meter komen er tunnels onder het fietspad waar de reptielen doorheen kunnen. De drie partijen gaan vervolgens in de gaten houden of de verschillende maatregelen ook goed werken. De exacte kosten zijn nog niet bekend, maar zouden naar verluidt tussen de € 100.000,- en € 200.000,- liggen.

Dode reptielen

Wanneer er jaarlijks 20 reptielen “dood gereden” worden valt dat onder de noemer “acceptabel”. Het gaat dan om maximaal 15 zandhagedissen en maximaal 5 hazelwormen. Worden dat er meer dan zal er gekeken moeten worden naar aanvullende maatregelen. Hoewel er dus al veel is bereikt wil dat nog niet zeggen dat de soap helemaal ten einde is.

Dossier “Fietspadsoap Groesbeek”.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 juli, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Bertie

Ach ach wat een gedoe.
Misschien een optie om dwarsligger Hennie Brinkhoff hier neer te zetten als klaarover.
Of als bediende van stoplichten.

willie

Het pad raakt al flink overwoekerd.

Frans

Wat een ziellig gedoe met dat mooie fietspad schande en ze moesten zich diep schamen om het aftesluiten.

ben helder

Het lijkt mij zinvol om eerst te kijken WAAROM er een kostbaar fietspad door de gemeente werd aangelegd ZONDER de vereiste vergunningen terwijl het tegelijkertijd praktijk is dat deze gemeente gewone burgers snoeihard aanpakt als de gemeente van oordeel is dat de burger zich niet aan de regels houdt.

henk
We kunnen wel iedereen de schuld geven, maar de schuld ligt wel degelijk bij de desbetreffende partijen die het fietspad er toen doorheen drukte wetende dat het illegaal was. Buiten dat dit fietspad ontzettend veel geld heeft gekost en nog gaat kosten, lag / ligt er 30 meter hoger een prima fietspad en wordt er nog een fietspad in de toekomst langs de Rijlaan geplaatst. Dubbele kosten voor een fietspad wat er al was en ook prima voor zowel fietsers als wandelaars is. Maar nu het fietspad in de spoorkuil er toch ligt, wordt het nu wel heel erg overwoekerd… Lees meer »
henk

p.s Fietsen, dus niet brommen.

ben helder

Bertie, je schiet hier op Hennie Brinkhoff maar waarom niet op Sjaak Thijssen?

Jantje

Wat is het verschil tussen een burger en een gewone burger?

Bertie

Omdat Henny Brinkhoff OVERAL op tegen is.
Ieder diertje of boompje wil hij beschermen en dit ten koste van het welzijn van alle burgers die dolgraag gebruik maken van dit fietspad.
Laat Hij zich eens richten op de fouten en tekortkomingen van Milieubeheer Groesbeek.
Sjaak Thijssen en consorten voeren alleen uit wat mag, niks meer en niks minder.

Wally

Die club heeft al wat ellende veroorzaakt in groesbeek
Daar hadden heel wat nuttige dingen voor gedaan kunnen worden
Toen hij nog in de broek deed kwam de trein er nog langs.werden zijn slangen toen ook al dood gereden door de trein
Laten we hopen dat de muntberg zijn volgende project wordt ,

Wally

B. Je weet politiek is nooit verantwoordelijk die zijn onschendbaar
En worden nooit afgerekend op hun blunders
Maar dit fiets pad is een goede zaken dient het algemeen belang
Voor burgers die naar school of werk gaan met de fiets.

wpDiscuz