Gemeente sluit overeenkomst inzake statushouders Muntberg

GROESBEEK – Het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Berg en Dal is akkoord met een privaatrechtelijke overeenkomst met Stichting Pluryn.


Plattegrond locatie Muntberg/Helling. Foto: Pluryn.

Die overeenkomst heeft een duur van minimaal 5 jaar en gaat over de bouw van 24 appartementen en de huisvesting van statushouders per 2017 op de locaties Muntberg en Helling aan de Ds. (Dominee) Visscherlaan in Groesbeek.

Overeenkomst nodig

Het college was in maart al akkoord met het plan, maar om alle publieke belangen te borgen was het ook nodig om een privaatrechtelijke overeenkomst met Pluryn af te sluiten. Daarin zijn afspraken gemaakt over onder andere het aantal te huisvesten statushouders, de duur daarvan, de beschikbaarheid voor huisvesting van overige woningzoekenden en de te leveren diensten door woningcorporatie Oosterpoort.

Helft van appartementen voor statushouders

Pluryn zal 24 één- en meerpersoonsappartementen realiseren. Bij de aanvang van de verhuur dient minstens de helft van de appartementen aan statushouders te zijn toegewezen. “De toewijzing van een- of meerpersoonsappartementen aan statushouders of reguliere woningzoekenden bepaalt uiteindelijk hoe de verhouding in het aantal personen precies uitpakt”, aldus het college. Men verwacht dat vooral de meerpersoonsappartementen zullen worden gebruikt voor reguliere woningzoekenden.

Draagvlak

Er zijn informatieavonden gehouden om het draagvlak onder de inwoners te toetsen. Dit draagvlak is er, mits er naast statushouders ook reguliere woningzoekenden in de panden komen. Dit is via de overeenkomst nu ook geborgd, waardoor het college verwacht dat de meeste bezwaren tegen het plan zijn weggenomen.

Markttoets

Er moet nog wel een derde partij gevonden worden die het beheer wil uitvoeren. Gezien het feit dat er statushouders komen wil Pluryn het beheer niet op haar rekening nemen, want dit valt buiten de doelstelling en doelgroep van Pluryn. Dit heeft de stichting al bij aanvang van het planproces aangegeven. De gemeente zal daarom een markttoets gaan uitvoeren.

Verslag informatiebijeenkomst 23 maart 2016;
FAQ statushouders complex Muntberg / De Helling.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 juli, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 25 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Stef
Op het moment dat er naar gevraagd werd was er volgens de gemeente draagvlak onder de bevolking (iets wat velen bestrijden omdat de vragen niet anoniem ingevuld konden worden). Als dit wel tot de mogelijkheden behoorde was de uitslag anders. Maar de situatie is nu beduidend anders dan op het moment dat men de vragen invulde. Er zijn IS cellen op Heumensoord geconstateerd, er zijn een aantal aanslagen gepleegd in naam van terreurorganisaties (100% Arabisch/moslim bewezen aanwijsbaar). De meeste vluchtelingen komen uit moslimlanden. Gisteren waarschuwde een hoge VN functionaris voor een stroom aan terroristen die west Europa mag verwachten. Schiphol… Lees meer »
L.v.B

Heel Europa heeft nog nooit zo op zijn kop gestaan sinds de 2e Wereldoorlog door die zogenaamde vluchtelingen, en het wordt van kwaad tot veel erger!!!! OPROTTEN met die vuile ellendelingen!!!!

L.v.B

En wie nu nog tolerant tegen dat klootvolk is moet is even denken aan de vele verkrachtingen, aanrandingen, platgereden mensen, afgeschoten mensen, opgeblazen mensen enz. enz.!!!! En zal niet lang meer duren en in N.L kan men bloed en menselijke resten ruimen!!!!

goffer

WIR SCHAFFEN DAS……

miep

Oh ja…ze zijn echt levensgevaarlijk.Durf het huis niet meer uit…word anders de hele dag verkracht,aangerand en ook nog ff plat gereden!Deze reacties zijn echt van mensen die net zo van het padje zijn als die extremisten.Ik heb geen zin om me bang te laten maken en ga nog steeds uit van het goede in de mens…laat me maar op mijn wolkje zitten.De hele dag doemdenken kan altijd nog!

goffer

Nee miep….je doet zoals de politiek ,je steekt je kop in het zand…

Willy

Gauw even regelen,er doordrukken,voordat het niet meer nodig is.

Lambert

als we dan toch alles waar we denken benauwd voor te zijn het land uit lazeren, kunnen we dan ook die zeer blanke, overlast gevende, drugs gebruikende en geweld plegende dorpsgenoten ergens kwijt…….?

Stef

Heb jouw reactie net proberen uit te leggen aan de inwoners van o.a. Brussel, Parijs en Nice. Zij hadden wel begrip voor jouw reactie. Achteraf viel het allemaal wel mee. Op Schiphol en omgeving maken zij zich ook veel te druk. En die IS’ers in Heumensoord, ach wat geeft dat. Struisvogel dat je er bent.

De nederlander

Praat het maar goed je hebt er alleen maar last van blijf mooi in je land en los het zelf maar op.
Hebbben het zelf naar de kloten geholpen en nu beginnnen ze hier allles kapot te maken .
Ik heb geen hekel aan die mensen maar ze zijn vervelend .
Alles willen ze afschaffen wat niet in hun straatje past ik zeg ook niet die ramadan moet afgeschaft worden .ze gaan hun gang maar .
Kijk eerst naar je eigen mensen wie in armoede leven en geen huis krijgen ja 1 van €950.
Met vriendelijke groet

Ja miep en lambert zijn jullie dom zeg .

miep

Tja Lambert…ze denken dat we ons beter gaan voelen als we de vluchtelingen gewoon overal de schuld van gaan geven.Belasting aanslag…brandend maagzuur…teen gestoten…krat bier leeg…komt allemaal door die mensen.Maar ik ben liever een struisvogel als dat ik maar met mijn vinger gaat wijzen en mezelf beter ga voelen omdat ik iemand de schuld kan geven!En die overlast gevende dorpsgenoten kunnen daar niks aan doen…die zijn zo door de vluchtelingen!

charles

Ik snap echt de hele discussie niet. Al jarenlang haalt Plurijn vanuit heel Nederland cliënten naar Groesbeek omdat dat veel geld oplevert.
Al jarenlang bouwen ze het ene na het andere gebouw. Met als slagroom op de taart een gesloten afdeling met cliënten die elders niet te handhaven zijn.
Het grootste deel van deze cliënten kennen we als vriendelijke dorpsbewoners, maar een deel bezorgd de politie handen vol werk
Raar dat daar nooit iemand over klaagt of een mening heeft, maar nu hebben we die wel.
Ik ben daarom wel benieuwd wat Plurijn hier weer aan verdiend.

De nederlander

Eigen mensen helpen noem je dat of hebben die geen bestaan.

Harmpie

Nooit geweten dat Plurijn inwoners huisvest waar de politie veel werk aan heeft. Ik weet wel dat de politie de handen meer dan vol heeft aan vluchtelingen. Ik neem ook maar aan dat cliënten van Plurijn geen terroristische motieven heeft. Met andere woorden: jij vergelijkt appels met peren.

Harmpie

En daarom vind ik: GEEN vluchtelingen naar ons mooie Groesbeek. Alstublieft, ik smeek u. Doe het niet. Nu niet en nooit niet.

charles

ik bedoel dat we pas later hoorden van de verkeerde figuren die er op Heumensoord waren, terwijl ze er zaten las je er niks over.
Het lijkt of dat soort zaken (en dus ook die van Plurijnbewoners) niet in de krant of zo komen.
En mensen maken zich pas druk als het bekend is.

Gelukkig zijn de hier opgenomen reacties NIET kenmerkend voor DE inwoners van Groesbeek. Was dat wel het geval dan zou ik Groesbeek snel ontvluchten. Wat een rotopmerkingen. Als men zich echt zou verdiepen in de problemen van de vluchtelingen, zou men dergelijke opmerkingen niet maken.
Wanneer weleens in het weekend door een paar Groesbekers met te veel drank en drugs op vernielingen zijn aangericht, krijgen toch ook niet alle Groesbekers de schuld.

Wereldburger

Keulen, Madrid, Londen, Nice, Brussel, Molenbeek, Brussel, Moskou, Boston, enz. enz. …………….

Sjamaan

Beste Jan, verdiep jij je eens in programma’s als opsporing verzocht. Jouw medelanders zijn vet oververtegenwoordigd. Dat zijn feiten en geen mening van de een of de ander. Wij halen alleen maar rotzooi naar ons toe.

wpDiscuz