Vergunning voor aanleg rotonde Nieuweweg

GROESBEEK – Voor de aanleg van de rotonde op het kruispunt Nieuweweg-Zevenheuvelenweg is een vergunning verleend. Burgemeester en wethouders hebben dinsdag groen licht gegeven.

Daarmee is men weer een stap verder in de procedure. Het kruispunt is in principe niet onveilig, maar zo voelt het voor veel automobilisten wel. Daarom besloot de (toen nog) Groesbeekse raad in 2013 dat er een rotonde moest komen.

Zienswijzen

Op het ontwerpbesluit zijn door één familie (aanwonenden) en Werkgroep Milieubeheer Groesbeek (WMG) zienswijzen ingediend, zo blijkt uit de zienswijzennota. De familie had vooral zorgen over geluids- en lichtoverlast (koplampen) en een waardedaling van de woning. WMG had vragen over de bomenkap en de verkeersveiligheid na de aanleg van de rotonde. Op basis van de zienswijzen zijn er wijzigingen doorgevoerd, maar geen noemenswaardige voor wat betreft de rotonde zelf.

Herplant

Er worden in totaal 35 bomen gekapt. Daarvan staan er 22 (lindes) langs de Nieuweweg en 13 (eiken) langs de Zevenheuvelenweg. Er geldt een herplantplicht, waardoor er ter plaatse 35 nieuwe bomen komen. Daarmee blijven de bomenstructuren behouden. Het tankstation krijgt in plaats van twee in-/uitritten één in-/uitrit rechtstreeks vanaf/op de rotonde.


Nieuwe situatie volgens de ruimtelijke onderbouwing opgesteld in juli 2016.

Start in najaar

Als alles volgens plan verloopt dan start de aanleg van de rotonde eind september of begin oktober, heeft wethouder Alex ten Westeneind laten weten. Dit zal uiteraard omleidingen tot gevolg hebben, maar daarover zal later nog gecommuniceerd worden. In de periode ervoor kunnen er al voorbereidende werkzaamheden verricht worden.

Hoe lang de werkzaamheden duren kon men dinsdag nog niet zeggen. Het werk wordt voornamelijk doordeweeks tussen 07:00 uur en 18:00 uur uitgevoerd.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 augustus, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 20 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Lambert

Gewoonweg idiote verspilling van gemeenschapsgelden. Als je vanaf Berg en Dal komt, moet je gewoon voor de EERSTE stopstreep wachten en dan heb je maximaal zicht. Zij die dat niet overzien moeten herkeurd worden voor hun rijbewijs, want dan mankeert er echt iets aan zicht en inschattingsvermogen. Met andere woorden een aanpassing van de belijning met meer dwang, lost hetzelfde probleem op, zonder deze kostprijs. Maar ja, Visie, dat net zo iets ls verkeersinzicht, kennelijk ontbreekt beide…….

Henrieke

Ik vind de A15 ook erg overzichtelijk maar er gebeuren ontzettend veel (bijna) ongevallen. Het punt Zevenheuvelweg – Nieuwe weg heb ik al ongeveer 1000.000 maal bereden en nog nooit een ongeluk gehad. Ik blijf het echter een rotspunt vinden. Dus jouw commentaar slaat kant nog wal.

Henrieke

Rotspunt is natuurlijk rotpunt . (Automatische woordkeuze verkeerd ingesteld).

Bertie

Lambert vind zichzelf echt de beste chauffeur van de hele wereld.
Waar haalt hij het maximaal zicht vandaan? Ik denk dat Lambert herkeurd moet worden op zelf inschatting.
Het is gewoon een zeer onoverzichtelijk punt.
Vandaar dit enige juiste besluit van de raad.

De nederlander

Hehe eindelijk iets nuttigs,nu nog 1 richting vanuit dorpstr naar kloosterstr

Ik ben er ook op tegen,maar als er dan toch iets moet gebeuren zaag een paar bomen om ,en je kunt alles overzien,hoeft toch niet zo veel te kosten.

Gerrit
De meesten automobilisten zijn te gehaast, en willen vaak niet wachten tot de weg vrij is. En van dat gehaast gebeuren ongelukken. Een rotonde zou niet verkeerd zijn om een goede doorstroming te krijgen. Maar ik denk dat ze eerst een hoop geld uitgeven en gaan het later weer veranderen wat ook weer veel geld kost. Dus doe het in een keer goed en verspil geen dubbelt geld later. En lambert je moet wel volledig op het fietspad staan voor je optimaal zicht hebt om de voorrangsweg op te draaien. Dus lambert is het iets voor je om je aan… Lees meer »
Handy

Er tegen in gaan helpt toch niet, het is zoiets als ‘Wij van WC-eend adviseren WC-eend’ en weer 300k begroot en uiteindelijk 150k extra kosten. De aannemers weten dat er altijd een reserve potje is voor meerwerk…. of te wel de werkelijke kosten zullen met de helft overschrijden…

Lambert

Juist omdat het beleefd wordt als een rot-punt zijn mensen voorzichtiger. Op de rotonde bij de Zuid-Molen zijn dagelijks vele bijna-aanrijdingen, omdat mensen deze zeer snel nemen, daar is het wachten op de klap.

Lambert

Goh Bertie, wat een mensen kennis op basis van een uitlating. Psycholoog of psychiater hebben zelfs meer nodig om tot een dergelijk oordeel te komen. Zoals ik al aangaf, juist omdat het ervaren wordt als een rot-punt, is men voorzichtig.

Lambert

Heb je het al geprobeerd Gerrit?

Anita

Gewoon stoplichten plaatsen, staat er snel, ipv dat dure breken in de weg.

Albert

Gemeente Groesbeek moet weer subsidie hebben. Jammer van die bomen

Lambert

Inderdaad verkeerslichten, haal ze dan op de Pannenstraat/Kloosterstraat weg en maak van Pannenstraat-Dorpsstraat eenrichtingsverkeer voor auto’s en laat de bus in enkele richting rond rijden, dan zijn ze op de Kranenburgsestraat en de Nieuwe Drulseweg ook weer blij.. Scheelt geld en irritatie…

Fluitkelje

En dan het verkeer dat niet meer omlaag kan bij jou door de straat heen sturen Lambert

Heb je een joint op lambik.

Wally

Het is en blijft een drama de verkeersveiligheid afwikkeling in groesbeek
Daar is de politiek van toen verantwoordelijk voor.

Grace

Omdat bij de rotonde Zuidmolen duidelijk veel automobilisten van mening zijn ‘als ik er als eerste deel van uitmaak heb ik voorrang’ en daardoor dus met een rot-gang deze rotonde benaderen, gebeuren er dagelijks veel bijna-aanrijdingen.

Grace

👍🏼Fluitkelje.

Grace

Een rotonde is voornamelijk ook bedoeld om een goede doorstroming te krijgen. Dit is alleen mogelijk als men niet alleen aan zichzelf denkt maar ook aan de ander.

wpDiscuz