[Foto’s] Giro-paaltjes voor fietsroute Giro di Berg en Dal

GEMEENTE BERG EN DAL/WYLER – Op verschillende plekken in de gemeente Berg en Dal staan zogenaamde “Giro-paaltjes”. Die zijn geplaatst langs een nieuwe fietsroute: de Giro di Berg en Dal.


Na 23.9 kilometer is het einde van de route bijna in zicht. Men moet dan nog wel het laatste stukje over de Zevenheuvelenweg. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

In Groesbeek staan er in ieder geval paaltjes tussen het gemeentehuis en Bruna (1) en langs de Zevenheuvelenweg (1).

Giro d’Italia

De fietsroute is 26 kilometer lang en volgt nagenoeg exact het parcours dat de wielrenners in een Giro-etappe op 7 mei 2016 aflegden, met als enig verschil dat deze route zoveel mogelijk gebruik maakt van fietspaden. Het peloton kwam onder andere door Beek, Berg en Dal en Groesbeek. Ook Wyler (DE) was bij de etappe betrokken en nu dus ook bij de fietsroute.

Route

De start en finish zijn gelegen in Berg en Dal, nabij de rotonde op de Oude Kleefsebaan. Daar staat een Giro-paaltje met de tekst “Holdeurn”. Vanaf daar gaat het via Wyler richting de Muur van Beek, met een maximaal stijgingspercentage van 10%. Eenmaal boven in Berg en Dal gaat het op en af en uiteindelijk via de Meerwijkselaan, Biesseltsebaan en Rijlaan naar het centrum van Groesbeek. Vanaf daar moeten liefhebbers de Zevenheuvelenweg nog trotseren en hebben ze de 26 kilometer er bijna op zitten.

Meer informatie over de fietsroute is te vinden via de website van VVV Arnhem/Nijmegen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 augustus, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Handy

Je kan natuurlijk ook doorslaan….

jantje..

En op deze wijze wordt het nog meer gestimuleerd om in onze omgeving te Racen als malloten terwijl er al ergernissen genoeg zijn door de nu al Te vele racers. En daarbij als men zo,n parcour uitzet d.m.v die belachelijke dingen zal men nog harder en onbezonnen gaan racen om er maar een zo snel mogelijke tijd neer te zetten met daarbij de nodige extra ongevallen. Gr

Positivo

Goed initiatief!

Ik rijd graag moter…..heb een dikke racer, kan er voor ons ook een parcour uitgezet worden?

jantje..

Zou toch wel erg mooi zijn dat de heftigste race ter wereld de Isle of man TT in onze regio zou worden verreden, en voor mij mag daar een parcour voor komen…hahaha. Gr

https://www.youtube.com/watch?v=iRWp9rhfS_0

Jan Janssen

Beste,

Het GPX bestand klopt niet helemaal. Deze loopt door het nederrijk en de Waldgraaf.

Jan Janssen

Ik zeg doen

wpDiscuz