Petitie voor spoorlijn Nijmegen-Kleve

GROESBEEK/NIJMEGEN/KLEVE – Met een petitie wil de Vereniging voor Innovatief Euregionaal (rail)Vervoer (VIEV) de Provincie Gelderland oproepen om actief Arriva te benaderen om de wens voor een treinverbinding tussen Nijmegen en Kleve op korte termijn kenbaar te maken.

Men wil dat de provincie samen met ProRail gaat werken aan de alternatieve inzet van materieel op de aftakking van de Maaslijn naar Kleve campus.

Als aanleiding voor deze oproep geeft de VIEV een aantal redenen. VIEV-voorzitter Maurice Niesten: “De infrastructuur om door te rijden naar het Duitse Kleve is al grotendeels aanwezig. Deze behoeft echter wel vernieuwing, maar hiervoor is onderhoudsbudget bij Prorail aanwezig. Daarnaast wordt doorrijden naar Kleve aan beide zijden van de grens wenselijk geacht. De potentie voor deze personentreinverbinding is daarbij aangetoond in een onderzoek door Sintropher”.

Door de petitie in te zetten hoopt VIEV dat burgers uit Nederland en Duitsland zich uitspreken voor reactivering van de spoorlijn. De petitie is tot het eind van dit jaar in te vullen via https://treinnaarklevecampus.petities.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 augustus, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 18 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Rot op. Pak lekker de bus of ga fietsen. Nog meer ellende in t dorp wanneer deze verbinding weer wordt geopend

blaag

dit kan niet meer daar er op verschillende plekken geen rails meer liggen.
het fietspad langs het traject gesloten moet worden.
en er misschien een paar diertjes doodgereden worden.
en de kosten zullen zeker niet opwegen tegen de baten.

W ger

Als er weer trein gaat rijden is dat een vrachtvervoer trein
Daar is men op uit met een aan sluiting van kleven naar het vliegveld
Duselddorf en wezen.
Waarom zoveel kosten voor die onzin, toen hebben ze al een bus laten rijden van kleven naar Nijmegen en daar werd geen gebruik van gemaakt.
Stoppen met dat geld over de balk te gooien.

willie

Dat gaat weer ten kosten van het mooie betonfietspad.

Rinus

Nu niet en in de toekomst niet. Wij zitten in Grooesbeek niet te wachten op een trein. Wederzijds wenselijk zou het zijn. Klets toch niet zo dom. Dit is gewoon een prestige project wat weer bekostigd wordt uit een subsidie potje wat voor een of ander nutteloos project aangewend dient te worden. Meneer Niesten laat die roestige rails lekker rusten en neem eens vaker de bus of de draisien.

Fred van Os
De bussen tussen Groesbeek en Kleve reden nagenoeg altijd leeg , lijkt me stug dat er toch draagvlak voor is. Lijkt meer op dat iemand zich op de borst wil kloppen van : “kijk eens wat ik voor elkaar heb gekregen !” En weer een budget overschrijding die het volk geld blijft kosten. En … we hebben toch de Draisine ! dus als je daar heen wil is er al een verbinding.
Iemand

En die ‘diertjes’ dan waarvoor een fietspad word afgesloten

Lambert

Als er opnieuw een trein moet gaan rijden, moet over het gehele tracé nieuw spoor gelegd worden. Dat kost zo aanzienlijk veel meer als dat het ooit kan opleveren. Ondanks dat ik een voorstander van de trein boven de bus ben ( als je verder het land in moet) is het hier waanzin.

ben helder

Juist aan dit lobby gedrag gaat de democratie kapot! Je kunt er op rekenen dat er inderdaad vrachtvervoer met gevaarlijke en schadelijke stoffen dwars door Groesbeek schuilgaat achter dit geritsel. Als maskerade worden we ‘lekker gemaakt’ met een luxe extra verbinding waar geen behoefte aan is. Wat blijft is de vieze smaak van ritselaars op zoek naar een bonus en voor ons de lasten van hun project.

Groesbeker

Dikke punt achter zetten, heeft geen zin maar als men persé miljoenen wil weggeven dan heb ik nog wel een rekening waarop men dit mag storten..

Wally

Aub geen spoor meer.
Wat wel positief is dat ze daar in het dorp geregeld wakker geschudt
worden
Ben zie het als een falshe flag actie

Wally

Waar bemoeid die m niesten zich mee blijf lekker daar, in Limburg
We zitten niet te wachtten op die bemoeizucht van die man .hij ruikt zeker poen.

harrie

Kedeng kedeng kedeng gedeng, over de gladde slang

kranenburger

Onzin, er is al geen animo voor de busverbinding, waarom dan nog een trein? Dit rekent zich nooit rond!!

Janssen

Zou best leuk zijn trein weer terug.

Jan Norp
Hendrik Kok Wat een boer niet kent, vreet hij niet. Ik heb diverse keren meegemaakt dat nieuwe initiatieven werden weggehoond omdat niemand het zou willen. Geen Groesbeker wou een woning kopen in D’n Drul. Nadat Peter de Schoester daar kwam wonen, werden de woningen al verkocht voordat het bord in de tuin stond. Aanleunwoningen en jongerenhuisvesting daaraan zou Groesbeek geen behoefte hebben (we weten nu wel beter). Ook het station in Molenhoek zou overbodig zijn. Kijk een hoeveel Groesbekers daarvan gebruik maken Als men aan de trein denkt, denkt men in Groesbeek direct aan gesloten spoorbomen en een trein die… Lees meer »
Wally

Jou inbreng is net als vele bestuurders van groesbeek 0 0 geweest inzake verkeers
Gebeuren

Fantast keep dreaming

wpDiscuz