Barbecueën? Hier wat afvaltips

GEMEENTE BERG EN DAL – De zomer is, normaal gesproken, het ideale seizoen om te barbecueën. Maar wat doet u met het barbecue-afval?

Wist u dat uw barbecue-afval ook grondstof is als u het goed scheidt? Vis- en vleesresten zijn grondstof dus deze doet u bij het gft-afval. Houtskool(as) biedt u aan als restafval.

Bij welke afvalsoort hoort welk afval?

• Plastic+: bijvoorbeeld plastic bordjes, plastic bestek en verpakkingen van vlees.
• Gft-afval: bijvoorbeeld resten van vlees en vis, groente en fruit.
Koop en kook op maat zodat we zo min mogelijk voedsel verspillen. Gooi het gft-afval zo droog mogelijk in de containers en verpak snel bedervende en stinkende etensresten als vlees en vis in een krant. Meer tips voor een frisse en schone container in de zomer? Kijk op www.dar.nl/gft.

• Glas: bijvoorbeeld wijnflessen en sausflesjes. Glas mag met restjes en deksel in de glascontainer.
• Papier: bijvoorbeeld eierdozen en papieren verpakkingen.

Let op bij scherpe voorwerpen

Biedt u restafval aan in een restafvalzak? Let op met scherpe voorwerpen zoals barbecue-spiesen in de restafvalzak. Verpak spiesen in keukenpapier zodat ze niet door de zak kunnen steken en medewerkers gewond kunnen raken.

Meer informatie of vragen?

Kijk voor meer tips of afvalscheiding na een barbecue op www.dar.nl. Heeft u vragen dan kunt u de Dar bereiken van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer: 024-3716000 of mail: [email protected]

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 augustus, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Barbecueën? Hier wat afvaltips

Reageren is niet toegestaan.