Onderzoek naar natte kelders Mariendaalseweg

GROESBEEK – De gemeente Berg en Dal gaat een onafhankelijk bureau inschakelen om onderzoek te verrichten naar ondergelopen kelders bij woningen aan de Mariendaalseweg in Groesbeek.


Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Dit is sinds begin 2016 een structureel probleem, dus niet alleen tijdens zware regenbuien. Het grondwaterpeil is gestegen.

Jarenlang geen problemen

Wethouder Alex ten Westeneind laat weten dat de gemeente uit wil zoeken hoe het komt dat deze problemen zich voordoen. “We moeten serieus kijken wat er aan de hand is en wat we er aan kunnen doen. We krijgen het gevoel dat het zich als een soort olievlek in dat gebied uitbreidt”, aldus de wethouder die zelf bij enkele woningen is gaan kijken. Bewoners die tientallen jaren nergens last van hadden, hebben dat nu wel.

Veranderingen

Het lijkt er op dat maatregelen en veranderingen in het recente verleden er voor hebben gezorgd dat dit probleem sinds februari 2016 opspeelt. Zo kunnen de aanleg van park Het Groeske, een dichtgemaakte sloot en het vervangen van de riolering de veroorzakers zijn. Het aparte aan dat laatste is dat de riolering lekte en juist is vervangen. “Het kan zijn dat het lek in het riool dusdanig was, dat dat ál het water wegtrok, waardoor inwoners al die jaren nergens last van hadden”, legt de wethouder uit.

Wanneer het onderzoek gaat starten is nog niet bekend. De gemeente wil eerst nog even samen met de bewoners in gesprek gaan en het probleem duidelijk formuleren. Op basis daarvan kan het bureau aan de slag.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 augustus, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Polder Kolder

Dat is op de Reestraat precies hetzelfde!

Kiezer 2014

Ik mag hopen dat de gemeente deze mensen nu eindelijk wel eens gaat helpen.
Het is echt frustrerend om te zien hoe ambtenaren en raadsleden hen hebben laten ”emmeren” in de kelders van hun woningen door procedures aan te wenden in plaats van oplossingen.
Woongenot is beschadigd en de betrouwbare overheid was niet thuis.
Hoop dat het nu wel goed komt voor deze mensen.

Janssen

Niet alleen in de mariendaalseweg, ook in de Heer Zegerstraat waar wij wonen en de hoflaan voor zo ver wij weten. Dus zal wel in de hele wijk het vilje zijn.
Wij hebben 2 kelders eentje van 1963 altijd droog geweest en eentje van 1996 en ook die is altijd droog geweest. Hoop dat er een goed onderzoek gedaan wordt en dat het goed wordt opgelost en dat wij niet afgeschept worden met de zin, wij hebben tegenwoordig een heel ander klimaat.

Sjaanwilslaan

Ik heb ook wel eens een natte kelder

wpDiscuz