Geen planschade voor Lagewald 9

GROESBEEK – De eigenaar van de percelen aan Lagewald 9 in Groesbeek hoeft niet te rekenen op tegemoetkoming in planschade. Die planschade is er namelijk niet.


Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Dat is de conclusie uit het planschadeadviesrapport dat is opgesteld naar aanleiding van een aanvraag voor de tegemoetkoming.

Waardevermindering vanwege bestemmingsplan

De aanvrager stelt dat er sprake zou zijn van ernstige waardevermindering van de woning als gevolg van het in 2014 vastgestelde bestemmingsplan “Lagewald 10, 13 en Ketelstraat 26”. Het gaat dan om de activiteiten bij het agrarische bedrijf aan Lagewald 10. Door bedrijfsbebouwing zou er sprake zijn van een verminderde uitzicht, overlast en geluidshinder.

Voordelen

De oude en nieuwe planologie zijn met elkaar vergeleken. Daaruit blijkt dat er in beide gevallen (agrarische) bouwmogelijkheden waren die het uitzicht konden verminderen. Ook van mogelijke overlast was in de oude situatie al sprake. In de nieuwe planologie zijn maatregelen getroffen die juist in het voordeel van de bewoners aan de Lagewald 9 zijn.

Nadelen

Er zijn echter ook nadelen door het bestemmingsplan. Hoewel de overlast door agrarische activiteiten blijft bestaan is er door het toestaan van een gebruiksgerichte paardenhouderij en ondergeschikte horeca een zogeheten planologische verslechtering ontstaan vanwege een verkeersaantrekkende werking. Burgemeester en wethouders leggen verder uit: “De voor- en nadelen zijn beide het gevolg van het bestemmingsplan en mogen daarom gesaldeerd worden. Eindconclusie van de planologische vergelijking is daarom dat per saldo geen planologische verslechtering is ontstaan.”.

Om de aanvraag in behandeling te laten nemen moest er een drempelbedrag van € 300,- betaald worden. Die wordt niet terugbetaald.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 augustus, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Gameboy

Eindelijk wordt deze man eens halt toe geroepen .
Dus voor de mensen die er wonen is fijn dat huis ook al verkocht is van hem .

wpDiscuz