Laat werkgever en UWV weten dat u mantelzorger bent

Mantelzorgers hebben baat bij flexibiliteit in hun werk. Dat voorkomt ‘grijs verzuim’.

Mantelzorg_Berg_en_Dal-DGB

Uit een artikel van Trouw eerder dit jaar blijkt dat veel mantelzorgers niet tegen hun werkgever zeggen dat ze mantelzorgen. Zij vinden dat een privé-aangelegenheid of voelen zich bezwaard anderen “hier lastig mee te vallen”. Toch is het beter dit bespreekbaar te maken.

Het UWV kan een mantelzorger ondersteunen door u vrijstelling te geven voor bepaalde verplichtingen (zoals solliciteren). Kijk hiervoor op de website van het UWV en zoek op mantelzorger.

Wilt u meer weten over mantelzorg? Kijkt u dan ook eens op de website www.mantelzorgbergendal.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 augustus, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Lambert

Vrijstelling sollicitatieplicht MAX 6 maanden!!!:
U doet mantelzorg. Dit is de onbetaalde en noodzakelijke zorg voor een zieke of gehandicapte in uw naaste omgeving. Bijvoorbeeld een familielid. Hierbij gaat het om zorg die meer tijd en energie kost dan normale ziekenzorg. U kunt maximaal 6 maanden vrijstelling krijgen van uw sollicitatieplicht om een andere oplossing voor de mantelzorg te vinden. Is er sprake van een heel uitzonderlijke situatie? Dan kan de termijn steeds met 1 maand verlengd worden.
Er vindt in uw privésfeer plotseling een crisissituatie plaats. U kunt dan maximaal 6 maanden vrijstelling krijgen.

wpDiscuz