[Foto’s/Video’s] “Zomer” in Breedeweg: Antonius

GROESBEEK-BREEDEWEG – Inwoners van Groesbeek-Breedeweg hebben zich donderdag ingezet voor twee goede doelen: Oranje Comité Breedeweg en Speeltuin d’n Hommel.


Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Er was maximaal € 1.000,- te verdienen.

Programma

Het Omroep Gelderland-programma “Zomer in Gelderland” kwam donderdag naar het kerkdorp. De omroep is iedere dag op een andere locatie, waar mensen middels het uitvoeren van opdrachten geld kunnen ophalen voor een lokaal goed doel. Enkele jaren geleden was Groesbeek zelf één van de locaties en donderdag het nabij gelegen dorp Breedeweg. Er werd een team samengesteld dat bestond uit Johanna Brouwer, Roeland Coenen (coach), Stan Kamps, Angela Rikken, Rose Janssen, Jessica Roeven, Lilian Jansen, Rob van Breemen, Theo Peters en William Bach.

Opdracht: verhaal van Antonius

Al in de ochtend was men in de weer, want op dat moment werd de opdracht bekend gemaakt. Die had alles te maken met het verhaal van Antonius. Naar hem is de kerk in Breedeweg vernoemd. In het publiek moesten farao’s, mummies en monniken aanwezig zijn. Daarbij werd ook iemand gezocht die zich “weg cijfert voor anderen”. Nu dat allemaal bekend was kon het team aan de slag en werd het improvisatievermogen van de inwoners aardig getest.


De opdracht wordt bekend gemaakt. Video: Omroep Gelderland.

Knutselen

Gedurende de dag werd er in De Sleutel wat geknipt en geplakt terwijl de boel op het nogal natte kerkplein in gereedheid werd gebracht. De aanleg van een woestijn en het plaatsen van palmbomen zorgde voor nog wat zomerse sferen op de herfstachtige dag. Later in de middag werden onder aanvoering van presentatrice Angelique Krüger de technische voorbereidingen op de live-uitzending van Omroep Gelderland getroffen.

Uitzending: 797 euro

Niet meer dan 30 man waren toen aanwezig en het was dan ook te hopen dat er 1,5 uur later meer volk op de been zou zijn. De live-uitzending begon om 18:15 uur en de opkomst viel erg mee. In total waren er 471 mensen (18,3%) aanwezig, een goede opkomst gezien de weersomstandigheden. Tijdens de uitzending werd er door de uitvoering van diverse opdrachten € 797,- voor de goede doelen opgehaald. 300 euro voor het publiek, 250 euro voor de scène, 47 euro voor het vlegelhangen, 100 euro voor de foto-opdracht en 100 euro voor de parade.

Na de uitzending is er nog een inzameling gehouden. De opbrengt daarvan is op het moment van schrijven nog niet bekend.


Promo-opname voor de volgende dag: Zomer in Gelderland gaat dan naar Barchem. Video: DeGroesbeek.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 augustus, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s/Video’s] “Zomer” in Breedeweg: Antonius

Reageren is niet toegestaan.