Grasveld Stekkenberg-Nieuweweg krijgt opknapbeurt

GROESBEEK – Het grasveld langs de Nieuweweg krijgt een andere inrichting. Het wordt bloemrijk, het voetbalveldje wordt verplaatst, er komt een hondenuitlaatplek en zitgelegenheid.


Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het terrein komt er daardoor een stuk aantrekkelijker uit te zien dan hoe het er nu bij ligt. De aanpassing is een uitbreiding van de Galgenhei en onderdeel van het Landschapsontwikkelingsplan (LOP), dat er voor moet zorgen dat het unieke landschap in onze gemeente behouden blijft en daar waar mogelijk verfraaid wordt. De planvorming komt op naam van vereniging De Ploegdriever.

Bloemrijk

De bewoners zijn middels een informatieavond in april betrokken bij het project. Zij gaven aan voorstander te zijn van een andere inrichting, maar niet van hoge heide zoals op de Galgenhei. Over lage bloemrijke heidevegetatie met enkele struiken en was men wél te spreken.

Hondentoilet

De buurtbewoners ervaren vooral veel problemen met hondenpoep. Een hondentoilet van zo`n 20 bij 30m2 moet uitkomst bieden. “Er komt een afvalbak die aangesloten is op het riool. Bewoners kunnen daar de uitwerpselen in gooien. Zelf moeten ze dan biologisch afbreekbare zakjes kopen om de poep eerst in te doen”, leggen burgemeester en wethouders uit.

Paden, bomen en voetbal

Het trapveldje zal verlegd worden door deze in zuidwestelijke richting te draaien. Hiermee komt meer ruimte voor het ontwikkelen van een bloemrijke (heide)vegetatie op de plek waar nu het trapveldje ligt, en waar veel zonlicht komt. Verder wordt het terrein opgeleukt met een boombank, fruitbomen, een zomereik en aanplant van struweel.

Streefbeeld

Het streefbeeld is een overgang van hei naar bloemrijk met olifantenpaadjes er in. Hogere begroeiing met heesters en fruitbomen. Er volgt nu nog een tweede informatieavond waarin de definitieve plannen gepresenteerd worden. Omwonenden worden daar over geïnformeerd. In het najaar moet het project worden uitgevoerd en de kosten bedragen zo`n € 23.500,-.

Het beheer zal bestaan uit het maaien van het voetbalveld en de paden. Ook komen de schapen tweemaal per jaar langs voor begrazing.


Plankaart. Hondentoilet is daar nog niet in opgenomen. Die komt waarschijnlijk richting het rouwcentrum, maar daarvoor is nog informatie nodig. Sla de afbeelding op voor een groter formaat.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 augustus, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Grasveld Stekkenberg-Nieuweweg krijgt opknapbeurt

Reageren is niet toegestaan.