[Foto’s] Chauffeurs “Tafeltje Dekje” in zonnetje gezet

GROESBEEK – Voor vier chauffeurs van de warme maaltijdvoorziening “Tafeltje Dekje” was er woensdagmiddag in Gasterij ‘t Groeske extra aandacht.


De 4 chauffeurs die samen goed zijn voor zo`n 85 jaar vrijwilligerswerk voor Tafeltje Dekje. VLNR: Truus Peters, Thijs Janssen, Jan van Kempen en Willy Claus. Een vijfde jubilaris, Mies Schoenmakers, kon woensdag niet aanwezig zijn. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Jubileum

Zij zijn maar liefst al 20 jaar of langer actief als vrijwilliger. Het gaat om Truus Peters (25 jaar), Willy Claus (20 jaar), Jan van Kempen (20 jaar) en Thijs Janssen (20 jaar). “Deze mensen zijn goud waard. Ze bezorgen niet alleen maaltijden, ze zijn ook luisterend oor en wakend oog voor ouderen. Als er iets mis is, signaleren zij dat, zodat we met de familie kunnen overleggen. Ook helpen ze hun klanten soms een handje als iets niet alleen lukt, zoals een tafeltje verplaatsen”, aldus Sylvia Schuurs van Stichting Welzijn Groesbeek (SWG).

Wat is Tafeltje Dekje?

Tafeltje Dekje maakt het voor inwoners van Groesbeek, Groesbeek-Breedeweg, Groesbeek-De Horst, Heilig Landstichting en Berg en Dal mogelijk langer in hun eigen vertrouwde woonomgeving te blijven wonen, ondanks beperkingen. De warme maaltijd wordt door vrijwilligers van SWG aan de deur bezorgd. De oprichting van Tafeltje Dekje was in 1984 door Iedje Verweij, die zelf tot haar 69e voor dit initiatief heeft gewerkt en woensdag ook aanwezig was. Bij de oprichting waren er 6 chauffeurs, waaronder Verweij zelf. In totaal zijn er nu, 32 jaar later, 40 chauffeurs actief en worden er 9 routes gereden.

De middag

Ineke Brok van SWG verzorgde in de gasterij de openingstoespraak. Daarna was het woord aan Verweij, die vertelde over de oprichting en haar werkzaamheden bij Tafeltje Dekje. Herinneringen van de 21 jaar als vrijwilligster werden opgehaald en aan anekdotes ontbrak het niet. Rond 16:45 uur kregen de jubilarissen een bos bloemen en een medaille met de tekst “Miene Golde”. Tot slot was er voor de chauffeurs en aanhang, in totaal waren er zo`n 60 mensen aanwezig, nog een gezellig samenzijn.

Er is nog een vijfde chauffeur die een jubileum viert. Dit is Mies Schoenmakers. Zij zet zich inmiddels ook al 25 jaar in voor de ouderen, maar kon woensdag niet aanwezig zijn.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 augustus, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Petje af voor deze mensen .

wpDiscuz