[Foto’s] Frans Theunissen nieuwe koning in De Horst

GROESBEEK-DE HORST – Frans Theunissen is zondagavond tijdens het traditionele koningschieten de nieuwe koning van schutterij St. Hubertus in Groesbeek-De Horst geworden.

Eerder op de avond werden Viktor Jacobs jeugdkoning en Larissa Phoelich prinses.

Omstreeks 19:30 uur, twee uur later dan gepland, begonnen twee kandidaten aan de wedstrijd. Dit waren Theunissen en Diny de Bruin-Muskens, beiden uit Groesbeek. Bij het 138e schot, en dat is een record, schoot Theunissen zichzelf tot koning. In totaal duurde de wedstrijd bijna 3 uur. Een lange zit voor het publiek.

Het tijdstip van het definitieve schot had ook te maken met het slechte weer, waardoor de wedstrijden in de middag af en toe werden stilgelegd. Dat beide schutters meer dan 100 schoten nodig hadden om de vogel uit de nieuwe schietbak naar beneden te krijgen hielp ook niet echt mee. Omstreeks 21:15 uur begon het donker te worden en waren er bouwlampen nodig om fatsoenlijk verder te kunnen schieten. Enkele leden van de schutterij hielden de lampen vast.

Uiteindelijk werd het geheel tot een goed einde gebracht, is deze editie gezien de gebeurtenissen historisch te noemen en zwaait Theunissen de scepter met de kermis in De Horst. Hij heeft drie kinderen en is getrouwd met Diny Theunissen, twee jaar geleden nog koningin op De Horst.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 augustus, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Trommelaar

Gefeliciteerd Frans!!!

Jammer dat het dit jaar een besloten bijeenkomst leek te zijn. ieder jaar ga ik als inwoner van de Horst kijken, dit jaar niet. Ik voelde me niet welkom daar. De schutterij moet juist gastvrij en open zijn voor hun eigen toekomst!

Trompet

Hoi Frans Gefeliciteerd kerel

Ook ik sluit mij bij de woorden van de Trommelaar aan .Het was meer en onder ons spel deze keer .En het koningsbal dat extra toegevoegd was heeft het verwachte succes niet gehaalt jammer volgende keer beter .
Allen fijne kermis toegewenst

Trompet 2

Frans gefeliciteerd, maar sluit me ook bij trommelaar aan.
Zeker aan hun toekomst denken………

st. Hubertus

Mag ik vragen waarom het een besloten feest leek te zijn? Wij staan voor alle opmerkingen open om het te verbeteren. Het is zeker niet de bedoeling mensen buiten te sluiten, maar moeten natuurlijk wel alle veiligheidsregels in acht nemen.

veilig?

welke veiligheid ?
Ik zou nog maar eens zeer kritisch naar de foto’s hierboven kijken.
op dezelfde tafel waaraan de geweren geladen worden staat ook een fles bier……

Sambekse Trop

Frans, van harte gefeliciteerd en tot Kermis Maandag. Wij hebben er allemaal wer veul zin ien !!

Jan Albers

Het wordt langzaam om maar eens een goeie brillenmaker te gaan het is namelijk Radler wat daar staat.

veilig?

tuurlijk…….
maar jantje….. daar zit ook bier in…….hihi
https://nl.wikipedia.org/wiki/Radler

wpDiscuz