Politie krijgt eigen parkeerplaats op Dorpsplein

GROESBEEK – Voor de politie wordt er een extra parkeerplaats op het Dorpsplein gerealiseerd. Die komt tussen de boom en de plantenbakken.


De nieuwe parkeerplaats voor politieauto’s. Daar staat er al regelmatig een. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Ter plaatse zal een verkeersbord met de tekst “P – Politie” geplaatst worden. Het vak zal met lichtbruine stenen worden gestraat.

Klachten vanuit bevolking

Sinds de komst van een politiesteunpunt in het gemeentehuis is er voor politieauto’s op het Dorpsplein ook parkeerplek nodig. Nu staan de wagens regelmatig op plekken die door de inwoners als “verkeerd” worden gezien. Dit komt omdat er door bezette parkeerplaatsen nabij het steunpunt geen ruimte meer is.

Spoed

De politie is bij wet ontheven van de verplichting om in de blauwe zone in de vakken te parkeren en de blauwe schijf te gebruiken. Men moet zo snel mogelijk in de auto kunnen stappen in geval van spoed. Om die reden wordt er dan ook regelmatig een politieauto geparkeerd buiten de zes (waarvan 2 voor invaliden) aanwezige vakken.

College: “Goede voorbeeld geven”

“Met elkaar vinden we het belangrijk dat ook de politie het goede voorbeeld geeft. Zeker ook omdat wij als gemeente van de politie handhaving verwachten van het verbod om buiten de vakken te parkeren, zo ook op het Dorpsplein”, leggen burgemeester en wethouders uit. Zij hebben daarom dinsdagochtend besloten om een extra parkeerplaats te realiseren en hebben ingestemd met een verkeersbesluit hierover.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 augustus, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 13 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Piet

Now kan ut wál,mar toen wi.j dur um vroege nie.
Mak meteen en plátske vur 15 minuten,um te pinnen.
Ziet now is nie zu pinneg…..

Teddie

Plaats er maar duidelijke lijnen en borden want gistermiddag stond er weer een aan de andere kant buiten de rij, daar waar ik al een keer een bon heb gehad.

Ik vind ook als een politiewagen in een blauwe zone staat ook een schijf erin geef eens het goede voorbeeld

De politie is bij wet ontheven van de verplichting om in de blauwe zone in de vakken te parkeren en de blauwe schijf te gebruiken

De politie is bij wet ontheven van de verplichting om in de blauwe zone in de vakken te parkeren en de blauwe schijf te gebruiken

harrie

Moet je niet parkeren waar het niet mag.

Mark

Ze kunnen beter een parkeerplek bij de chinees aanvragen, daar staan de wagens toch het meeste!

Geert

Ik vind Rob dat mensen niet moeten zeuren als de wet gevolgd wordt. Ik vind ook Rob dat mensen er geen eigen ideeen op na moeten gaan houden als de wet er al in heeft voorzien. Accepteer die regels die er zijn want er zijn er genoeg.

Jambers

Als je de politie nodig hebt dan zijn zij er ook. Ook als de veiligheid van de agent(en) in gevaar is zullen zij je helpen. Van mij mogen zij daarom wel 100000000000000 naar de Chinees.

Tegenover het gemeentehuis heb je 200 parkeerplaatsen maar als je dat te ver vind om te lopen heb je een probleem en moet je in plaats van met de auto met een schootmobiel gaan dan kun je tot in de bank rijden,de mensen die daar afhankelijk van zijn zouden dat stuk graag willen lopen.

Ikke

Leo dat is onzin een bank brengt ook nog iets van veiligheid met zich mee. Sociaal Groesbeek heeft een motie ingediend voor extra parkeerplaatsen. Misschien wil Hans deze opnieuw indienen?

Andre

Wat een gezeur jegens de politie om het parkeren van hun dienstvoertuigen .

Groesbeker

wat jij vindt moet je naar de politie brengen, kun je gelijk je onzinnige punt met ze bespreken.

wpDiscuz