Grensovergang Altena-Hettsteeg mag open blijven

GROESBEEK/KRANENBURG – De grensovergang Altena-Hettsteeg tussen Groesbeek en Kranenburg blijft open. Wethouder Sjaak Thijssen heeft dat laten weten.


Grensovergang in juni 2015. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

In het verleden is er veel te doen geweest over het grensweggetje, waarvan de laatste berichtgeving inmiddels alweer een jaar terug is. Het dossier had te maken met de veiligheid van de beschermde diersoorten (in dit geval de steen- en kerkuilen). Die zou volgens tegenstanders van de heropening onvoldoende gewaarborgd zijn.

Hoe zat het?

De grensovergang werd in 1994 gesloten. Sindsdien moesten automobilisten die even de grens over willen enkele kilometers omrijden. In 2006 hebben Kranenburg en Groesbeek in een gezamenlijke vergadering besloten dat de grensovergang weer in gebruik moet worden genomen. Duitsland was er al langer klaar voor, maar in Nederland bleef men lang bezig met juridische procedures vanwege de uilen.

Opening in 2015

In de zomer van 2015 ging de weg open voor autoverkeer, maar liepen er nog wel procedures en dreigde er niet veel later opnieuw sluiting. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is echter akkoord met de genomen maatregelen, waar de snelheidsremmende er één van is.

De gemeente Berg en Dal is volgens Thijssen nog wel in gesprek met Werkgroep Milieubeheer Groesbeek (WMG) over enkele zaken, maar dat zal niets meer veranderen aan de openstelling.

Dossier Altena-Hettsteeg.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 augustus, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Groesbeker

hé hé, eindelijk kan dat boek ook dicht, heeft veel geld gekost met al die onderzoeken en onnodig geneuzel van die azijnpissers bij die milieugroep.

Joehoe

Wat ben ik blij met die snelheidsremmnde maatregelen. Gelukkig vliegen de uilen nu zigzaggend en langzaam over de weg. Fijn dat de RVO dit ook fijn vind, maar kunnen we er dan nu weer een veilige weg voor auto’s en fietsers van maken?

Janny

Niemand kan mij uitleggen wat het algemeen belang voor Groesbeek is van deze extra autoroute naar Duitsland die honderdduizenden euros gemeenschapsgeld heeft gekost.

De Kranenburgse middenstand is er wel blij want de Groesbekers kunnen nu lekker vlug in Kranenburg boodschappen doen en ook gaan eten en tanken.

Wel jammer voor de Groesbeekse winkeliers die hierdoor veel inkomsten mislopen.

Janny

In 2005 is de gemeenteraad gezwicht voor een sterke lobby van automobilisten die graag binnendoor wilden rijden.

De gemeente wist heel goed dat je met wat borrelpraat over Open Grenzen (= afschaffen grenscontrole) van een rustig landbouwweggetje geen doorgaande verkeersroute kunt maken.

Daarom heeft de gemeente direct dure advocaten en onderzoeksbureaus ingeschakeld om de mazen in de wet te vinden voor een verkeersbesluit. Belachelijk om de oorzaak van die kosten bij het milieu te leggen.

Fietser

Eindelijk definitief. Nu nog zoals belooft de Ketelstraat aan het einde asfalteren.
En voor de fietsers: neem met het opknappen van de Ketelstraat ook het smokkelpaadje ff mee. Dit is momenteel al een gatenkaas maar als het weer slechter wordt bijna niet meer te doen. Terwijl dat nu juist een korte veilige fietsroute tussen Kranenburg en Groesbeek is en als het opgeknapt is een uitstekend alternatief voor fietsers.

miep

Gewoon mee zigzaggen met die uilen en je leert het vanzelf!

Grace

Betreft het mislopen van inkomsten Groesbeekse ondernemers, waarom hier duur betalen terwijl men in Duitsland goedkoper winkelt, tankt enz

wally

Helaas hebben die zogenaamde verkeers remmende maatregelen een dode
tot gevolg gehad .
Ook op anderen fronten is de milieu groep bezig ondernemers op hoge kosten te jagen .met hun bezwaren .
en ook wij burgers worden gedupeerd door deze groep
neem nou de slangen gekte op het fiets pad naast het spoor
in de tijd dat de trein er reed zaten de slangen er nog niet of.
toen deed de top van de milieu groep nog in de broek .

wpDiscuz