Zwaarbevochten zege De Treffers op Spakenburg

GROESBEEK – De Treffers heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in de Tweede Divisie. De Groesbekers wonnen in eigen huis met 1-0 van Spakenburg.


Doelpunt van Meeuwsen vanaf elfmeter was uiteindelijk de winnende. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het was geen gemakkelijke overwinning voor de mannen van Zuid, die in het eerste bedrijf het meeste balbezit hadden. Beide teams gaven achterin weinig weg, waardoor grote kansen in de eerste 45 minuten schaars waren.

Strafschop

De Treffers had in de eerste helft misschien nog wel het meest recht op een doelpunt en die viel na 27 minuten. Rick Verbeek werd onderuit gehaald en Wesley Meeuwsen scoorde vanaf de stip de openingstreffer. Spakenburg probeerde het vooral met de lange bal en werd in de 43e minuut via Tom Oostinjen gevaarlijk, maar het leverde niets op.

Felle wedstrijd

Na rust was de eerste goede mogelijkheid voor De Treffers. Verbeek schoot een vrije trap vanaf een meter of 20 maar net over het doel. Vijf minuten later moest doelpuntenmaker Meeuwsen het veld noodgedwongen verlaten. De aanvaller raakte geblesseerd. Daarna kreeg Spakenburg meer grip op de wedstrijd, die overigens steeds feller werd, maar kwam De Treffers er regelmatig gevaarlijk uit.

Kansen over en weer

Zo raakte invaller Remy Raterink de bal voor open doel niet goed en miste hij daarmee een goede kans om De Treffers op een veilige voorsprong te zetten. Namens Spakenburg schoot Oostinjen de bal van grote afstand hard op het doel. Aan de andere kant deed Daniel van Straaten hetzelfde. Beide keren reageerde de keepers alert. Op dat moment stonden er 70 minuten op de klok.

Slotminuten

Acht minuten voor tijd leek Nick de Bondt de wedstrijd te beslissen. De aanvaller mocht alleen op doelman Theo Timmermans aflopen, maar dat duel werd door laatstgenoemde gewonnen. Er volgde een hectische slotfase waarin Spakenburg kansen zat had om nog één punt te halen. Een bal werd van de lijn gehaald en van dichtbij schoot een Spakenburg-speler de bal naast. De Treffers verdedigde met man en macht en hield de punten op Zuid.

De Groesbekers stijgen daarmee naar de middenmoot. Door de eerste overwinning van het seizoen hebben de mannen van trainer Anton Janssen nu vier punten uit drie duels.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 augustus, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
maikel

Paniekvoetbal………zit geen tactiek in.voor de neutrale toeschouwer was het een mooie pot.

Ikke

De eerste overwinning is binnen, hoop dat er nog vele volgen. Gefeliciteerd mannen

Henk

Verdiende overwinning. Helaas 2 belangrijke spelers die vroeg uitvallen. Ik had meer verwacht van Spakenburg.

Joop

Ik had meer publiek verwacht op zaterdag wat viel dit tegen zeg

Theo

Woensdag verrassing met 2 nieuwe spelers op zuid !!!!!

Bennie

.Klopt ja.
Woensdagavond komen er 2 nieuwe spelers op proef.
Zijn 2 broers uit Denemarken.
De 1 heet : breudneudig en zijn broer heet Heugneudig.
20 en 22 jaar oud.
Komt het zien om 20.00 uur.

wpDiscuz