Open dag bij melkveebedrijf aan Lage Horst

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 september houdt de familie Nillesen een open dag voor collega’s en burgers. Dit na een jaar van renovatie en uitbreiding van het bedrijf aan de Lage Horst 6.

Per 1 januari is William thuis op het bedrijf begonnen als toekomstig opvolger van Marga en Martien. Na zijn studie aan de Hogeschool HAS Den Bosch heeft William eerst 4,5 jaar als rundvee adviseur gewerkt. Hier heeft hij veel ervaring en kennis op gedaan om in de toekomst een modern melkveebedrijf te kunnen runnen.

Er is een nieuwe stal gebouwd voor 180 melkkoeien. De oude gebouwen zijn omgebouwd als jongvee, droge koeien en kalverenstal. Ook zijn alle asbestdaken vervangen. In de vernieuwde opzet is maximaal aandacht besteed aan duurzaamheid. Dat wil zeggen het welzijn van de koeien, het milieu en arbeidsverlichting.

Het bedrijf is zo opgezet dat het volledig energie neutraal draait. In totaal 430 zonnepanelen zorgen dat voldoende stroom opgewekt wordt om in eigen behoefte te voorzien. De opzet is zo dat er per jaar 2 miljoen kg melk geproduceerd kan worden.

Alle bedrijven die meegewerkt hebben aan de bouw zullen zich deze dagen presenteren. De vrijdag is speciaal bedoeld voor de boeren en bedrijven. De zaterdag is meer op de burgers gericht. De open dagen zijn van 11.00 tot 17.00 uur aan de Lage Horst 6 te Groesbeek.

Meer informatie over de open dag leest u in dit .PDF-bestand.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 augustus, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
HENDRIK KOK

Een agrarisch bedrijf dat openheid van zaken durft te geven, dat ook zijn opvolging heeft veiliggesteld. Dat dierenwelzijn, milieu en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Dat zo laat zien dat milieuzorg, in tegenstelling tot wat je vaak in negatieve reacties op De Groesbeek leest, niet alleen door natuurfreaks behartigd wordt.

Jean Paul van Kuijk

Helemaal mee eens! Daar komt bij dat William en zijn ouders hele leuke en gastvrije mensen zijn. Veel succes met de open dagen!!

J & R de Haan

Succes met jullie mooie bedrijf. We zullen zeker even komen kijken. Grtjs. van ons 2 tjes

wpDiscuz