Politie gaat optreden tegen fietsers Bellevue

GROESBEEK – In winkelcentrum Bellevue gaat de politie repressief optreden tegen (brom)fietsers.

Bellevue is een voetgangersgebied en alleen voetgangers mogen zich in dat gebied bewegen. Het rijden met scooters door het winkelgebied veroorzaakt overlast en kan voor onveilige situaties zorgen. Ook fietsen is in dat gebied om diezelfde redenen niet toegestaan.

Toch schijnt dit met regelmaat te gebeuren, waardoor de politie overgaat tot controles. Wie zich niet aan de regels houdt riskeert een boete van enkele tientallen euro’s.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 augustus, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Ikke

Hebben ze een paar fietsende klanten, willen ze die ook nog kwijt

mammeke

eindelijk

Handy

Tja… nu wordt het leuker in het dorp.. nog meer blauw..

Willy Thijssen

Het zou tijd worden dat de politie hier wat aan gaat doen, gevaarlijk voor ouderen vooral de scooters. De wooncommissie heeft vanavond een discussie met de wethouder over dit geval.

Mark(t).

Ook maar eens kijken naar de nieuwe opstelling van de markt op de dinsdag. Er geldt nog steeds een inrij verbod…beide richtingen….spoorlaan thv marktkramen.Hoe is t dan mogelijk dat er toch autoos staan en voorlangs rijden??

bewoner blaag

worden dan ook de echte problemen opgelost of is dit … eutopia
centrum groesbeek zieliger kunnen we het niet maken, makkelijker wordt een probleem..

Umme ni

Dus….. waarom staan er fietspalen om de fiets en scooter aan vast te maken?
Snap niet dat mensen er last van hebben, het is toch overal zo in elk dorp/stad?
DE POLITIE MOET BOEVEN GAAN VANGEN EN GEEN WINKELENDE MENSEN!

Harmeliet

Ben jij nu zo stom of speel jij alsof? Paaltjes worden strategisch geplaatst om bijvoorbeeld ramkraak te voorkomen. Niet om daar je fiets aanvalt te knopen. En mocht dat wel door iemand worden gedaan dan word er dus ook niet in het winkelgebied gefietst. Immers staat deze fiets vast aan een paal.

Jantje

Als iedereen nu eens gewoon zich aan de regels houdt, is er niets aan de hand!!! Maar het egoïstische, anarchistische gedrag voert de boventoon.
Kijk eerst naar jezelf voordat je de ander de schuld geeft?

Groesbeker
prima idee om dat veiliger te maken, helemaal goed..top idee! Maar…Maar!…gaat de politie dan eindelijk ook eens kijken naar de veiligheid tussen 18.00 – 01.30 uur op het parkeerterrein achter de Zoma en de verkeersveiligheid zwaar verbeteren rondom dat markterrein door van die wannabe Max Verstappen typetjes met petjes, redbulletjes aan te pakken? Het lijkt wel een circuit daar..ik denk dat daar een groter pijnpunt ligt dan de klachtenzang over een fietser in Bellevue waar de helft van de panden leeg staat of in de verkoop hangt.. Prioriteiten stellen, dus niet een scholier van 14 aanpakken maar een hanggeval van… Lees meer »
Jan Norp, vz bewonerscommissie Heuvelrijk
@ Umme Ni De plaats van de fietsenstalling tegenover Albert Heyn en Zeeman is waarschijnlijk die plek gekomen omdat daar ruimte over is gebleven. Begrijpelijk maar niet logisch als je de laatste tientallen meters moet je lopen. Maar het hele leven is een compromis. Als mensen ook zonder regels rekening met elkaar zouden houden, zou politieoptreden niet nodig zijn. Maar veel mensen zijn zich er niet van bewust dat ouderen niet even snel aan de kant kunnen springen al een fietser of scooterrijder snel door het voetgangersgebied rijdt. Vooral onoverzichtelijke punten als de bocht bij het bruggetje van de Rentmeester… Lees meer »
wpDiscuz