Aanvraag vergunning windmolens in het Reichswald

GROESBEEK/GENNEP/KRANENBURG – Het bedrijf ABO Wind AG wil 12 windmolens bouwen aan de Kartenspielerweg in het Reichswald. Daarvoor heeft ABO Wind AG een vergunning aangevraagd bij het districtsbestuur Kreis Kleve. De vergunning ligt vanaf 8 september ter inzage en u kunt daarop reageren.


Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Wat vindt de gemeente?

De gemeenten Berg en Dal en Gennep vinden duurzame energie belangrijk. We weten dat dit gevolgen kan hebben voor onze omgeving. Maar we kunnen ons niet vinden in de gekozen locatie in het Reichswald. Het is belangrijk om dit natuur- en recreatiegebied in stand te houden. Bovendien hebben windmolens op deze locatie invloed op onze inwoners die in de omgeving wonen, zowel visueel als door geluid en trillingen. Dit zullen wij in een reactie op de aangevraagde vergunning laten weten.

Wilt u bezwaar maken tegen de windmolens?

Als organisatie, vereniging of inwoner kunt ook u reageren op de aanvraag voor de windmolens. Reageren (bezwaar maken) kan schriftelijk; een e-mail is niet genoeg. U mag de brief mag in het Nederlands schrijven. U kunt van 8 september tot en met 21 oktober 2016 bezwaar indienen bij: Kreisverwaltung Kleve, Fachbereich 6 – Technik, Bauen und Umwelt, Nassauerallee 15-23, 47533 Kleve.

De officiële bekendmaking

Er is een Nederlandse versie van de officiële bekendmaking (.PDF-bestand) van het districtsbestuur Kreis Kleve. Hierin staat onder andere waar uw bezwaar precies aan moet voldoen. De originele Duitse versie kunt u vinden op de website van de Kreis Kleve.

Waar kunt u de stukken inzien?

Alle informatie over de vergunningsaanvraag vindt u van 8 september tot en met 7 oktober in de gemeentehuizen van Gennep en Berg en Dal. En natuurlijk ook bij het districtsbestuur in Kleve zelf. Voor vragen kunt u bij het districtsbestuur Kleve terecht via telefoonnummer 0049 (0)2821-850. U kunt ook een e-mail sturen naar [email protected] of voor meer informatie kijken op www.kreis-kleve.de.

Dossier windmolenpark Reichswald

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 augustus, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
bewoner frasselt

heeft de gemeente of anderen in de omgeving wonende uitzicht over deze wind turbines?of is dit niet echt goed nagelopen enof onderzocht vanuit nederlandse zijde?
wat is echt de negative conclusie? onderbouwd natuurlijk , of is het alleen een kwestie van NIMBY zichtsveld!!.
plaats een foto vanuit groesbeek waar men de turbine ziet proefopstelling.

Steen

Leef je onder een steen?

willie

De proefopstelling is vanuit Groesbeek vrijwel onzichtbaar.

Windmolen liefhebber

Reageren (bezwaar maken), dus alleen als je bezwaar hebt moet je reageren.
Mag je ook reageren als je instemt met de plannen?
Ik ben namelijk zeer enthousiast over de plannen en wil dit graag kenbaar maken. Of komt dat de opsteller van dit artikel wellicht niet goed uit?

Steen

Koop een woonboot en ga op zee liggen aan de kust staan er genoeg

Roosje

@steen
Mensen mogen toch wel hun mening hebben. Waarom moet je hier zo bot op reageren, je kunt zelf ook verhuizen als je het niks vind.

Bewoner Frasselt, dit vind ik zeer triest wat u schrijft. Enkele jaren geleden waren er plannen om drie windturbines in Frasselt tegen het Reichswald te plaatsen. Het hele dorpje stond op z’n kop… Met betrekking tot invloed op bewoners, waarbij de gemeenten aanvoeren: visueel, trillingen en geluid, denk ik dat de gemeenten er beter aan doen om aan te voeren dat goed nabuurschap door buurgemeente Kranenburg (waar Frasselt ook onder valt) niet wordt gehanteerd. In Duitsland is men niet gevoelig voor argumenten zoals gezichtsvervuiling en geluid, er staan immers al 29.000 windturbines in Duitsland, waarbij meerdere dorpen inmiddels geheel omsingeld… Lees meer »
Grensbewoner
Ik woon met heel veel plezier in Schottheide en zal er met nog meer plezier wonen als de windmolens er komen waardoor ook mijn gemeente zich inzet voor een duurzame toekomst. Ik geniet er nu al van dat mijn horizon straks verrijkt wordt met prachtige windmolens. Mijn huis komt echt niet onder water want hier in Duisland hoef je niet zo’n idioot hoge bedrage neer te tellen om fijn te kunnen wonen. Na de crisis, waar je toch van kunnen leren, steigen de huizenpreizen weer als een raket. Ga zo door Nederland, goed bezig. Degene die zo tegen duurzame energie… Lees meer »

Je kinderen en kleinkinderen een duurzame toekomst geven door het Reichswald hiervoor op te offeren. Dat is niet duurzaam. Duurzame energie kan op heel veel andere manieren. En wanneer het toch een windturbinepark moet worden, zorg er dan voor dat de gehele gemeenschap het draagt, want ook in Kranenburg zijn er voldoende bewoners

En wanneer het toch een windturbinepark moet worden, zorg er dan voor dat de gehele gemeenschap het draagt. In Kranenburg zijn voldoende bewoners die negatief tegenover de locatie in het Reichswald staan. Met betrekking tot de opmerking ‘vuile energie consumeren’. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat ondanks de vele windturbines in Duitsland dat ze tot op heden haar CO2 uitstoot niet heeft weten te reduceren. Hoe zou dat toch komen? Windturbineparken zijn een sprookje, een sprookje waar onze grensbewoner in gelooft. Slaap zacht.

wpDiscuz