Werkzaamheden fietspad spoorkuil begonnen

GROESBEEK – Maandag zijn de werkzaamheden bij het fietspad door de spoorkuil begonnen. Het resultaat moet een einde maken aan een lange discussie.


Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Er zijn eerst wat snoeiwerkzaamheden verricht. Doordat er een tijd niets is gedaan op die locatie heeft de natuur qua begroeiing zijn gang kunnen gaan.

Wat gaat er gebeuren?

In totaal worden er over 750 meter aan weerszijden schermen geplaatst. Die schermen hebben een netto hoogte van 50 centimeter boven het maaiveld en worden minstens 10 cm ingegraven. Om de 75 meter komen er tunnels onder het fietspad waar de reptielen doorheen kunnen. De kosten bedragen zo`n € 100.000,-

Eisen

Wanneer er jaarlijks 20 reptielen “dood gereden” worden valt dat onder de noemer “acceptabel”. Het gaat dan om maximaal 15 zandhagedissen en maximaal 5 hazelwormen, de beschermde dieren waar het in deze discussie om gaat. Zijn de aantallen uiteindelijk hoger dan de limiet, dan zal er gekeken moeten worden naar aanvullende maatregelen.

Opening in september

De verwachting is dat de werkzaamheden in totaal 3 weken in beslag nemen. Tot die tijd is het fietspad nog steeds afgesloten en wordt men doorverwezen naar het bovenliggende schelpenpad, zo staat ook aangegeven op de borden. Desalniettemin maken veel fietsers al gebruik van het nog afgesloten pad.

Dossier fietspad spoorkuil

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 augustus, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Moet niet gekker worden 100.000 voor deze onzin , ik vind dit nou echt schandalig . Veel oude mensen komen bijna de maand niet door met hun uitkering, en voor zo iets even 100.000 euro weggooien want dat doen ze gewoon hun centen weggooien

Ikke

Met dank aan het vorige college; Keereweer, Thijssen, Giesbers en Spaan.

theo p

En zo worden er steeds weer grove blunders gemaakt door openbarenwerken, nu zijn ze weer een kapvergunning vergeten aan te vragen voor werk nieuweweg

harrie

Dit prachtige fietspad ligt richting Kranenburg helemaal onder schapen en paardenstront, schandalig.

Groesbeker
nee hoor, dat is geen enkel probleem. Het siert het pad wat op. Maar wel goed blijven opletten hoor als je zonder poepzakje de hond gaat uitlaten anders komt er een ambtenaartje aanrennen met bloknote en potlood om je een bekeuring door je strot te duwen, maar die schapen mogen alles onder schijten want het ziet er toch leuk en gezellig uit zo een kudde met schaapjes en paarden tja die schijten iets meer uit dan een hond maar ach, laat lekker liggen joh..zie paardentrammetje richting draisine, lekker met 25 man in een huifkar op en neer getrokken door paarden… Lees meer »
henk

ik weet niet wanneer je er bent geweest, maar vorige week was er wel een bezemwagen op het fietspad aan het rijden ter hoogte van de manege op de Horst. Maar als honden bezitter erger ik me ook aan de paarden en schapenshit en als hondenbezitter wordt je op de bon geslingerd. Jammer genoeg hebben we dat ook wel aan de aso hondenbezitter te wijten die de hond overal laat schijten en de boel niet opruimt. P.S. vorige week wel een hazelworm gezien op het bospad aan de kant van de muntberg.

Fietsliefhebber

Nee hoor, met dank aan die milieufreaks

willie

Vandaag gewoon over het betonfietspad naar Maldens Vlak kunnen fietsen Hekwerk stond open.

wpDiscuz