Opening speeltuin Haarhamer afgelast na bezwaar

GROESBEEK – De opening van de speeltuin aan de Haarhamer is woensdagmiddag niet doorgegaan. De gemeente Berg en Dal zoekt naar een oplossing om de overlast op die locatie tegen te gaan.

Speeltuin_Haarhamer-DGB

Dinsdag neemt de gemeente een besluit over de toekomst van de nieuwe speellocatie.

Vier grotere toestellen

Wethouder Alex ten Westeneind heeft dinsdag met de omwonenden gesproken en is ter plekke gaan kijken. De overlast die omwonenden ervaren heeft met name te maken met vier grotere toestellen in de speeltuin: het piratennest, de kabelbaan, de zweefmolen en de vogelnestschommel.

Kinderen hebben gekozen

Nog in april kozen 21 kinderen uit de buurt de nieuwe inrichting van de speeltuin uit. Dit is een gebruikelijk werkwijze bij het opnieuw inrichten van speeltuinen in de gemeente. “Tot nu toe naar tevredenheid”, aldus de gemeente. “Bij speeltuin Haarhamer hebben meerdere omwonenden na de aanleg van de speeltuin aangegeven dat ze een aantal toestellen niet goed vinden passen in de buurt”.

Bezwaar

Bezwaarmakers stuurden twee weken geleden nog een brandbrief naar het college van burgemeester en wethouders. Zij zijn niet tegen een speelplek aan de Haarhamer, maar maar de verandering van een kleine speeltuin zoals het eerst was naar wat er nu staat heeft een té grote impact.

Klik hier voor het verhaal over overlast bij de speelplek.

Bron: DeGroesbeek.nl, gemeente Berg en Dal

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 31 augustus, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 15 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Schande

De Kuier.

De ene soap is nog niet afgerond(fietspad) of de ander begint alweer.

Overlast van de voglnestschommel?? Die is nog niet een af…daar heeft geen kind op gespeeld.
Jarenlang tegen een bijna lege speeltuin aan zitten kijken omdat er geen enkele uitdaging was voor de kinderen. En het is een hele kinderrijke buurt, die verdient een grote speeltuin. En er was nu eindelijk een speelplek waar kinderen ook echt willen spelen. Bij andere nieuwe speeltuinen was er ook de errste periode overlast omdat er veel kinderen op af komen. Had het even de tijd gegeven…hangjongeren aanpakken en de kinderen laten spelen! Zo jammer dit.

Bennie

Ja Theo. Klopt helemaal

Wat jammer dit… het is een speeltuin en ik snap best dat je de oudere jeugd en hang jeugd daar niet wil hebben.. maar dan hebben ze een mooi speeltoestel waar je op kunt zitten en rond draaien en ik kan uit ervaring spreken als je daar gewoon mee omgaat gaat dat heel goed met kleine kids . Nee nu dingen neer gehangen waar je aan moet gaan hangen.. dan wil je geen grote jeugd erin maar kleintje kunnen daar niet bij jammer…
En ja ik hoor liever spelende kids en vrachtwagens of auto.s maja mensen hebben altijd iets..

Gruusbekse
Helaas leest men niet wat er in het krantenartikel staat. De buurt is niet tegen een speeltuin maar ondervind serieuze problemen door de grote veranderingen qua overlast, geluidshinder, rotzooi, woonplezier, privacyschending, etc. maar ook de veilingheid van de kinderen zelf. De speeltuin is op dit moment gewoon niet veilig genoeg. Gelukkig wonen we in een fijne gemeente waar we gewoon met oplossingen kunnen komen die voor iedereen goed werken Een leuke speeltuin die voor de kleine kinderen (want daar is het voor bedoeld) leuk is om in te spelen en voor de buurtbewoners geen inbreuk maakt in hun woonplezier. We… Lees meer »
Gruusbekse

Helaas gaan de kinderen niet normaal met die draaimolen om. Dat zie je wel aan het feit dat de ambulance al heeft op moeten treden. Dit was overigens geen incident. Er waren tal van gevallen waar het gelukkig alleen maar bij blauwe plekken bleef. Ben blij dat het met dat manneke iig goed is afgelopen want de schrik zat er bij de meeste toch goed in.

karin

een blauwe plek in een speeltuin is geen incident. dat zou standaard moeten zijn.

Buitenspeler

Heeft er ook al een ambulance door de speeltuin gescheurd? Dat is wel gevaarlijk ja.
Kun je als kind veiliger thuis op de bank gamen

Ik ben óók een buurtbewoner!woon er tegenover en ondervind geen last!
Mijn kinderen zijn niet meer heel klein, maar willen ook nog graag buitenspelen (10jaar). Dat lijkt me ook niet meer dan normaal! En zijn nu bang dat de speelplek die zij eindelijk haddenn gevonden in onze eigen buurt weer verdwijnt. Natuurlijk was er eerder geen overlast, er was ook nooit iemand!

Gruusbekse

Ben ik helemaal met je eens. Maar als het een keer verkeerd afloopt dan is de wereld te klein en is de gemeente weer de boosdoener. Sommige dingen kunnen gewoon preventief aangepakt worden. In Nederland moeten er eerst altijd dingen gruwelijk misgaan voordat men ingrijpt.

Gruusbekse

Ik hoop dat de ambulance ook voor mijn kind komt aanscheuren als hij net 3 meter door de lucht is geslingerd en KO op de grond ligt.

Gruusbekse

Daarom zeg ik ook dat er een gulde middenweg gevonden moet worden. En dat kan prima met de mensen die last ondervinden op wat voor een manier dan ook (zie comment hierboven), met de kinderen en met de gemeente. Niemand is tegen een speeltuin, het kan alleen wat minder allemaal want kennelijk wordt de overlast lang en breed ervaren in de buurt. We leven nu eenmaal met zijn allen in een dorp, gun elkaar het plezier maar gun elkaar ook de rust.

Stekkenberger

Hier bij het avonturenbos is er ook een grote aanloop van kinderen die vlak bij de mensen voor de deur spelen maar hier hoor je geen onvertogen woord mensen zijn zelfs blij dat het wat levendiger is maar het is al gouw niet goed voor sommigen als het een beetje te luidruchtig is ,wees blij dat de gemeente voor een speeltuin gezorgd heeft dat kinderen zich uit kunnen leven en idd kinderen maken wel eens herrie maar daar zijn ze ook nog kind voor.

harrie

Onbegrijpelijk, dit komt door 1 mevrouw die de hele buurt zit op te fokken. Jammer dat ook hier de mensen met de grootste mond het meest bereiken.

wpDiscuz