Villa Hezelburcht op Dekkerswald krijgt logiesfunctie

GROESBEEK – Villa Hezelburcht aan de Parklaan op het terrein van Dekkerswald in Groesbeek krijgt een andere bestemming.

Villa_Hezelburcht-BenD

Er zijn plannen om in het gebouw 5 Bed & Breakfast (B&B)-kamers, 4 zogeheten shortstay appartementen en één dienstwoning te realiseren.

Leegstand pand niet te verkopen

De villa, een voormalig directeurswoning, is de laatste jaren gebruikt voor kantoorruimten maar staat al enige tijd leeg en is te koop aangeboden. Een geschikte gebruiker kan, gezien de huidige bestemming, niet zo makkelijk gevonden worden. Er is nu één koper gevonden die het pand wil gebruiken voor kortstondig verblijf. Daarbij valt te denken aan een overnachting van familie of kennissen van de patiënten op het park. Maar het kan ook dienen voor de behandeling, preventie of het herstel van zorgtoeristen.

Indeling

In de bestaande situatie zijn op de begane grond 10 kantoorkamers aanwezig: 5 in de hoofdbouw en 5 in de aanbouw. In de hoofdbouw komt een dienstwoning en in de aanbouw komen 2 shortstay appartementen, geschikt voor mindervaliden. Er zijn ook een ontbijtzaal en opslagruimte aanwezig.

Op de 1e verdieping zijn er in de hoofdbouw 6 kantoorkamers. Daar worden de vijf B&B-kamers gerealiseerd met een seperate ruimte voor (gezamenlijk) koken en een wasruimte. Dan is er nog een zolderverdieping met 2 kantoorkamers en archiefruimten. Daar komen volgens de plannen 2 shortstay kamers met eigen keuken en badkamer met toilet. Tot slot worden er dakramen, dakopeningen en twee balkons aangebracht

Afwijken bestemmingsplan

Voor dit initiatief moet er worden afgeweken van het bestemmingsplan, maar het college van burgemeester en wethouders is daarmee in principe akkoord. Wel onder voorwaarden, want de recreatieve functie moet gelieerd worden aan de zorgfunctie van het terrein en het bebouwingsvlak mag niet vergroot worden. Het college werkt dan ook niet mee aan plannen voor 2 extra uitbouwen.

Herziening

Het omzetten van de bestemming kan met een bestemmingsplanherziening en met een omgevingsvergunning. Het college stelt voor om voor het eerste te kiezen. “Daarmee bereiken we dat de geldende bestemming (Dienstverlening) er definitief afgaat. Bij een regeling met een omgevingsvergunning blijft deze bestemming gelden”, is de uitleg.

Bron: DeGroesbeek.nl

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 september, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Villa Hezelburcht op Dekkerswald krijgt logiesfunctie

Reageren is niet toegestaan.