Unieke opnames bij Bluesmoose Cafe

GROESBEEK – De makers van het bekende bluesradioprogramma BluesMoose zijn “handpicked” door de gelegenheidsband DVL om opnames te maken van deze unieke samenstelling.

DVL

DVL is een collaboratie tussen de in Austin Texas wonende multi-instrumentalist en bluesgrootheid Guy Forsyth en de Engelse blues hall of famers Jon Amor, Robin Davey en Mark Barrett; allen leden van The Hoax. Gezamenlijk brengt dit kwartet een ode aan de helaas veel te korte carrière van de invloedrijke Amerikaanse blueszanger en mondharpspeler Lester Butler en zijn band The Red Devils.

Wereldartiesten

The Red Devils (1988-1994) staan bekend om hun legendarische live debuutalbum ‘King King’ dat werd opgenomen en geproduceerd door de beroemde producer Rick Rubin. Deze plaat en samenwerking opende vele deuren voor de band zoals coöperaties met wereldartiesten als Mick Jagger, Johnny Cash en Bruce Willis.

Mick Jagger en Johnny Cash

Met hun pure blues zonder franjes en Lester’s overtuigende Chicago-style bluesharpspel wist de band in korte tijd veel fans achter zich te scharen en een populaire act in zowel de VS als Europa te worden. Met jammer genoeg maar één plaat, een EP en een aantal nummers opgenomen met Mick Jagger en Johnny Cash wist de band een onuitwisbare indruk te maken in de blueswereld die tot op de dag van vandaag nog te merken is.

Overlijden

Na het uiteenvallen van de Red Devils ging Lester Butler nog een tijdje solo door totdat hij in 1998 op achtendertig jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een overdosis door een combinatie van heroïne en cocaine.

De opnames worden altijd gemaakt in Cafe Bar De Comm, Dorpsstraat 12 in Groesbeek. Aanvang is om 20:00 uur en eindigt om 22:00 uur. Datum: woensdag 7 september.

Bron: DeGroesbeek.nl

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 september, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Unieke opnames bij Bluesmoose Cafe

Reageren is niet toegestaan.