[Update] Bedrijf aan Knapheideweg mag uitbreiden

GROESBEEK – Het agrarische bedrijf aan de Knapheideweg 71-75 mag van het college van burgemeester en wethouders van Berg en Dal uitbreiden. De raad wordt 22 september voorgesteld om het bestemmingsplan hiervoor definitief vast te stellen.

Het plan wijzigt de bestemming van de percelen Knapheideweg 71 en 75, en die van het perceel aan de overzijde van de weg. Dit ten behoeve van een duurzaam toekomstperspectief van het bedrijf.

De familie Lamers wil de bedrijfsvoering verbeteren en het agrarische bedrijf uitbreiden met een recreatieve neventak. De recreatieve activiteiten bestaan uit de realisatie van boerenkamers en een theehuis in de vorm van een hooimijt, met boerenterras en pluktuin. De aanwezige veldschuur wordt gesloopt en het theehuis en het boerenterras, respectievelijk 75 m2 en 50 m2 groot, worden geclusterd.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf maart enkele weken ter inzage gelegen. Er is toen een door 89 omwonenden ondertekende zienswijze ontvangen. Op basis daarvan zijn er kleine tekstuele wijzigingen aangebracht, die betrekking hebben op de beschrijving in de toelichtingen. “De ingekomen zienswijzen geven geen aanleiding om af te zien van vaststelling van het bestemmingsplan”, aldus het college.

De provincie Gelderland heeft in februari al een ontheffing van de Omgevingsverordening verleend. De bestemmingsplanprocedure is eind 2013 gestart.

Update 22-09-2016, 20:25 uur
Het bestemmingsplan is donderdagavond vastgesteld. Alleen Hans Peters van Sociaal Groesbeek en Mechteld ten Doesschate van de VVD waren tegen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 september, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Fam .Weijers

Helaas wordt er nu ook weer niet gesproken over de stal met 24 melk-en kalfkoeien,34 stuks vrouwelijk jongvee en 10 vleesstieren welke komt ter plaatse van de deellokatie Knapheideweg 75,jammer dat mensen niet daarover geinformeerd worden ,daar hebben nl de 89 omwondenden ook tegen getekend,omdat dat niet meer wenselijk is in een woonwijk.

Camagurka

Dus bij deze. Bedankt voor de info.

Joehoe

89 mensen maken bezwaar en het college veegt wederom alles van tafel. Daar gaat weer een stukje burger-vertrouwen. De overheid is er om burgers te beschermen, maar in deze gemeente telt alleen de ondernemer nog mee. Bestemmingsplannen voor ondernemers worden hier maar wat graag aangepast en de burger is (alweer) de sjaak.

De Koe.

Joehoe…..89 mensen tekenen.!!!…. dat is nog geen bezwaar….!!!

koekoek

Deze mensen runnen daar al hun hele leven een boerenbedrijf, de meeste omwonende zijn hier later komen wonen dus hadden toen geen bezwaar tegen dat bedrijf, nu in 1 keer wel…..
Ze proberen er nu een modern bedrijf van te maken en ook nog een recreatieve plaats van te maken, jammer dat dat deze mensen niet gegund wordt.
Hoorde laatst dat er vliegenoverlast kwam, koekoek, iedereen laat zijn hond daar schijten, volgens mij maakt het niet uit of een vlieg op hondenpoep of koeienstront gaat zitten.

wpDiscuz