Groeske zoekt sikkels en zeisen voor Burendag 2016

Op zaterdag 24 september is het weer Burendag in park Het Groeske.


Graanoogst met de zeis, Abel Grimmer, 1607

Vrijwilligers van Buurtpark het Groeske, Kindermoestuin het Groeske en van de Tuinen bij Gasterij ‘t Groeske zijn deze dag samen in touw. Tijd: tussen 11:00 uur en 15:00 uur. Iedereen is van harte welkom een handje mee te helpen. Verzamelplek: Bij de Adelbrecht-Windekindschool om 11:00 uur.

Wat gaat er gebeuren?

Maaien en snoeien op en rond de wijkeilanden, mest geven aan de fruitbomen, planten en wieden, parkmeubilair schoonmaken, afval opruimen, kleine kompostplekken inrichten. Bij het tuinhuis van de Gasterij in Park Mariëndaal bouwen vrijwilligers een pergola. Bij kindermoestuin het Groeske wordt de tuinberging heringericht en de tuin opgeschoond. Om 13:00 uur is er een gezamenlijke lunch voor alle vrijwilligers bij het amfitheater (bij slecht weer bij de school).

Oproep om gereedschap

In Buurtpark het Groeske zijn verschillende plekken rond de wijkeilanden met een machinemaaier niet goed bereikbaar. Ook de schapen eten niet alles kort. Hier gaan vrijwilligers op Burendag met sikkels en zeisen aan de slag. Wie hiermee wil leren werken, is van harte welkom. Het is nodig hierbij laarzen te dragen.

De organisatie is nog op zoek naar extra sikkels. Heeft u er nog een liggen en kunt u deze missen? De vrijwilligers zijn er heel blij mee! U kunt deze komen brengen op Burendag of we halen het eventueel bij u op. Ook ander overtollig en nog deugdelijk tuingereedschap is heel welkom. Als u sikkels of ander gereedschap heeft, stuurt u dan s.v.p. een berichtje via [email protected].

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 september, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Groeske zoekt sikkels en zeisen voor Burendag 2016

Reageren is niet toegestaan.