Klimaatstraatfeest 2016-2017

GEMEENTE BERG EN DAL – Inwoners van de gemeente Berg en Dal kunnen het komende stookseizoen (oktober tot en met maart) meedoen aan de Klimaatstraatfeesten.

Dat was al mogelijk, maar de gemeente Berg en Dal heeft geld beschikbaar gesteld om meer bekendheid hierover te genereren. De gemeente wordt daarmee “Gouden Ster Partner”.

Wat is het?

Het idee achter de online competitie is simpel: je verdient klimaatpunten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen tijdens het stookseizoen. De straat die aan het einde van de competitie de meeste punten heeft gescoord wint een fantastisch straatfeest.

Competitie

Op www.klimaatstraatfeest.nl de website van de organisatie kan men zich binnenkort aanmelden voor de burencompetitie of groepencompetitie. In de burencompetitie ben je op basis van woonadres met elkaar verbonden, je doet dus mee met jouw buren. Wil je niet met jouw buren meedoen, maar met jouw voetbalteam, collega’s, vrienden of vereniging? Meld je dan aan voor de groepencompetitie.

Klimaatneutraal

De deelname van de gemeente aan het Klimaatstraatfeest past binnen de ambitie om in 2050 klimaatneutraal te zijn. “Via het Klimaatstraatfeest participeren burgers actief in energiebesparing. Vanuit het in 2015 getekende Gelders Energie Akkoord wordt verwacht dat de gemeenten actief aan de slag gaan met het betrekken van de inwoners bij de energietransitie”, leggen burgemeester en wethouders uit.

Promotie

De kosten voor de gemeente bedragen € 4.900,-. “Het Klimaatstraatfeest Team verzorgt het startevent, met de onthulling van het gemeentebord Klimaatstraatfeest Berg en Dal. Het team helpt ons ook bij de communicatie en promotie van de campagne. Tegelijk wordt een landelijke campagne gestart. We krijgen een eigen pagina op de website van het Klimaatstraatfeest”, aldus het college.

Er zal dus binnenkort vanuit de gemeente meer informatie volgen over de wedstrijd.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 september, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Camagurka

Klimaatfeest, oogstfeest, wijnfeest, bierfeest, speel buiten dag feest, Koningsdag feest, burendagfeest. Wij feesten wat af. Ik vergeet vast nog een aantal feesten.

wpDiscuz