Proeverij: pompoenen en courgettes die groeien op urine

GROESBEEK – Pompoen wordt in Nederland een steeds populairder product. Iedereen kent de pompoen uit het winkelschap en bij de tuincentra. Maar hoe groeit een pompoen eigenlijk en wat komt er allemaal bij kijken om een mooie en smakelijke pompoen te krijgen?

pompoenen_poelen-dgb

Op 17 september wil Groentenhof Poelen graag iedereen informeren over het reilen en zeilen op een pompoenenboerderij, met als thema “Van zaadje tot pompoen wat moet de boer daar allemaal voor doen?”

Urine

Daarnaast heeft het bedrijf het afgelopen jaar op delen van de akkers de meststof Struviet gebruikt om de pompoenen te laten groeien. Op andere delen is de normale methode gebruikt: bemesting met koeien- en geitenmest. Tijdens de Vierdaagsefeesten van 2015 is de urine uit de openbare toiletten in Nijmegen opgevangen en omgezet in Struviet. “Nu gaan wij de pompoenen oogsten en zijn wij reuze benieuwd naar wat dit met de smaak heeft gedaan. Op 17 september organiseren wij hiervoor een proeverij” aldus Laura en Chris Poelen.

Activiteiten

Verder zijn er op 17 september van 11:00 uur tot 16:00 uur nog de volgende activiteiten:

• Pompoenenspeurtocht (vanaf 4 jaar);
• Rondleidingen; aanvangstijden 11:30 uur – 13:00 uur – 14:30 uur kijk en leer hoe onze pompoenen groeien;
• Pompoenen en kalebassenmarkt;
• Terras en kidsplein met activiteiten.

Vanaf 16.00 uur is er de mogelijkheid om aan te schuiven voor een heerlijk driegangen “Pompoenmenu” geserveerd in het pompoenenveld door Camping Bij Ons. Aanmelden hiervoor kan via www.bijonsingroesbeek.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 september, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Camagurka

Geef mijn portie maar aan Fikkie (zei hij cynisch).

willie

Niet aan mij besteed.

Dat had je nou net niet moeten zeggen.

Bertus

Wat een gezeik😜

wpDiscuz