Taalhelden in bibliotheek Groesbeek

GROESBEEK Op dinsdag 6 september vond in de bibliotheek van Groesbeek een heerlijke Taallunch plaatst.

Deze is georganiseerd door bibliotheek Groesbeek en ROC Nijmegen in het kader van de week van de alfabetisering (5-11 september). Speciale aandacht en een uitzwaaimoment was er voor de genomineerde Taalhelden uit deze regio. Winnie Postma en Anita Schiks zijn genomineerd als bruggenbouwers, Jet Wijdeveld als taalbegeleider en Linda Kuijpers-te Locht als taalcursist.

Aan de hand van een brief waarin een mevrouw vertelt over haar vriend die moeite heeft met lezen en schrijven, hebben ROC cursisten uit Groesbeek, begeleiders en deelnemers van de NT1 en NT2 leesgroepen van bibliotheek, tips en adviezen besproken en opgeschreven. Ook wethouder Erik Weijers heeft zijn reactie voorgelezen. Gedurende de week van de alfabetisering zijn deze tips en adviezen tentoongesteld in de bibliotheek van Groesbeek.

Het belang van geletterdheid is groot. Weet u dat 1 op de 9 Nederlanders moeite heeft met lezen, schrijven en/of rekenen? Voor hen is het lastig om bijvoorbeeld een treinkaartje via een automaat te kopen, een kind voor te lezen of veiligheidsinstructies op het werk te lezen. Wees alert op taalproblemen in uw omgeving en weet dat u iemand kan doorverwijzen naar een taalcursus in de buurt.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Tags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 september, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Taalhelden in bibliotheek Groesbeek

Reageren is niet toegestaan.