Filmvoorstelling Jan Driessen: Zuid-Afrika

GROESBEEK – Op zondag 18 september is er weer een filmvoorstelling in de Mallemolen. Ditmaal gaat het over Zuid-Afrika.

We starten de rondreis in Kaapstad. We bezoeken het centrum en de Tafelberg, die al van verre te zien is. Hier ligt ook het Robben eiland waar Nelson Mandela 28 jaar gevangen werd gehouden. Daarna gaan we naar Simenstown waar op het strand veel pinguïns huizen. Vervolgens rijden we naar Namibië, een ruig en bergachtig land met woestijnen.

In dit land zien we de Fish River Canyon en lunchen in de openlucht. We rijden door de Sossusvlei, een uitgestrekt woestijn gebied naar Skeleton Coast waar we een kolonie zeehonden zien. Op de Branden berg zijn rotstekeningen aangebracht door Bosjesmannen, ze zijn zeven duizend jaar oud. We gaan nu naar de stad Swakopmund een populaire badplaats voor de Namibiërs. Hier wonen veel Duitse emigranten. Je ziet hier namen als Buchhandlung, Bäckerei, Ackermans Ludwich Schröder en zelfs Bismark Medical center.

In de tweede film gaan we naar het Etosha park. In het reservaat zijn grote grasvlaktes, savannen en zoutpannen. Je kunt er zo maar een groep olifanten maar ook giraffen, neushoorns, impala’s steenbokken koedoe’s en zelfs leeuwen tegenkomen. Het beste kan je de dieren observeren bij de drinkplaatsen. In de Okavango delta, een grasrijk gebied, zien we een kudde van meer den 30 olifanten. En een moeder olifanten met haar baby-olifantjes.

Van hieruit rijden we door naar Botswana naar de Victoria watervallen. David Livingstone, een Schot ontdekte in 1855 de watervallen in de Zambezi rivier en noemde ze naar Koningin Victoria.Hier stort het water met donderend geweld zich over een breedte van 1700 meter in een 110 meter diepe kloof. De plaatselijke bevolking noemt de waterval: “Mosi oa Tunya”, de Donderende Rook.

Aanvang 11.00 uur, entree € 2,- incl. gratis kopje koffie bij binnenkomst. Meer informatie: www.mallemolengroesbeek.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 september, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Filmvoorstelling Jan Driessen: Zuid-Afrika

Reageren is niet toegestaan.