Nieuweweg en Zevenheuvelenweg afgesloten

GROESBEEK – De plannen voor een rotonde op het kruispunt Zevenheuvelenweg – Nieuweweg zijn bijna definitief.

Inwoners die in een eerder stadium al een zienswijze hebben ingediend, konden na de bekendmaking van de plannen bezwaar maken tot 16 september.

• De kruising Nieuweweg-Zevenheuvelenweg is van 19 tot en met 23 september op werkdagen tussen 7.00 en 19.00 uur afgesloten voor verkeer. Er is een omleiding die wordt aangegeven door borden.

• Het deel van de Zevenheuvelenweg tussen de Nieuweweg en Siep/Kamp is afgesloten van 26 september tot en met 18 november. De Nieuweweg is dan gewoon geopend.

• Van maandag 21 november tot en met vrijdag 25 november is de kruising Nieuweweg/Zevenheuvelenweg op werkdagen tussen 7.00 en 19.00 uur weer geheel afgesloten. Ook dan wordt het verkeer omgeleid.

Een omleiding staat ter plekke aangegeven, zegt de gemeente.

Bron: DeGroesbeek.nl, gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 september, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 15 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
ikke

Oh jee, de Zevenheuvelenweg afgesloten van 19 september tot 25 november zal wel een boel commentaar opleveren van dezelfde mensen die met de afsluiting voor de 4-daagse ook al hun ongenoegen lieten blijken omdat ze dan moeten omrijden!

De Gelderlander

Jij begint er zelf al mee….hou toch op …met al je commentaar…over alles op deze site!!!!

Een Groesbeker

Toen was de Zevenheuvelenweg tot Berg en Dal afgesloten,dat is iets anders dan die paar honderd meter die ze nu afsluiten,en ik ben nog steeds tegen die rotonde, een paar bomen kappen en je kunt alles overzien en klaar is kees. En die rotonde komt er toch hoeveel bezwaar er ook gemaakt word.

Paul Ekelschot

Het gaat niet alleen om het zicht, maar vooral om het goed invoegen van de drie verkeersstromen. Dat gaat op een rotonde soepeler dan op een T-splitsing met een voorrangsweg.

Tosti88

Wijze woorden Paul

De buurman

À,s je de bestaande situatie niet kunt handelen dan zal je eigelijk je rijbewijs moeten inleveren.
Maar ja er zal wel iemand aan deze akte wat verdienen

jantje..

1 Grote Schande is die Onnodige en Gigantische landschapsvernietiging die ook nog eens Vele tonnen kost en te danken aan automobilisten/ raadsleden die het een beetje onoverzichtelijk vinden en dus ook niet eens rijbewijswaardig zijn.Schandalig wat daar staat te gebeuren !!! Gr

Jan Norp

Op 19 september vindt bij het Canadese Memorial op de Canadese begraafplaats een herdenking plaats.

Mary Wijnhoven

Gemeente ik maak bezwaar tegen de rotonde er zijn andere mogelijkheden om het kruispunt te verbeteren zonder de bomen te kappen, plaats spiegels, is het niet mogelijk om bomen te verplaatsen, in plaats van te kappen Rotonde maken kost ook veel geld Gebruik het geld om bomen te verplaatsen. en schakel een boom exspert in zo mogelijk. Bomen zijn ook leven en natuur.
het zijn geen vuilniszakken die maar weg dondert . Die bomen staan er al Jaren en daar moeten we zuinig op zijn.

Toon verbeet

Heel goed een rotonde had er al veel eerder moeten komen.

Een Groesbeker

En 200 meter verderop heb je dezelfde situatie,moet daar dan ook een rotonde komen,en zo kan ik nog wel 40 T-splitsingen opnoemen waar dan een rotonde zou moeten komen,het gaat hier alleen puur om het zicht meer niet.

splinter

Zet er stoplichten neer geen gebreek en niet zo duur bomen blijven en de weg is zo weer open makkelijk kan ik het niet maken wel moeilijke net als onze ambtenaren maar daar zal wel iemand beter van worden zoals alles hier in de gemeente

Paul Ekelschot

Natuurlijk moet er eerst gekeken worden of een kruising of T-splitsing gevaarlijk is en of het een voorrangskruising of -splitsing is. In het algemeen is echter een rotonde veiliger dan een kruising of splitsing. Nadeel van een rotonde is het ruimtebeslag. Dat moet je tegen elkaar afwegen. Zie voor meer informatie deze link naar een rapport van het SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid): https://www.swov.nl/rapport/Factsheets/NL/Factsheet_Rotondes.pdf

Henk

Maar goed dat daar een rotonde komt. Bijna dagelijks zijn daar bijna aanrijdingen. Dat daar een paar bomen voor moeten wijken is dan jammer. Zeker niet als het gaat om standaard bomen die daat ooit een keer gepland zijn. Veiligheid gaat voor alles. Al die opmerkingen over niet kunnen rijden zijn niet terecht. Verkeerslichten zal de doorstoming niet bevorderen en is juist slechter voor het milleu. Enige nadeel dat de andere wegen dicht zullen stromen tijdens de werkzaamheden.

Groesbeekse

Ik woon bijna op de kruising en ik kan je verzekeren dat er bijna nooit ongelukken gebeuren. Als er al een aanrijding is, dan is dat op de Nieuweweg door onoplettende automobilisten die niet zien dat er voor ze een auto stil staat om links af te slaan!

wpDiscuz