[Update] Gedeelte Bellevue plots omgetoverd tot fietspad

GROESBEEK – De gemeente Berg en Dal heeft van een gedeelte van winkelcentrum Bellevue, richting Rentmeester, een (onverplicht) fietspad gemaakt.


Gedeelte Bellevue is onverplicht fietspad. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Bromfietsers mogen hier geen gebruik van maken. Snorfietsers mogen alleen op het onverplichte fietspad als de motor is afgezet.

Voor inwoners is de aanpassing nogal onverwacht en er zijn ook raadsleden die niets van het besluit begrijpen. De politie gaf twee weken geleden nog aan streng op te treden tegen fietsers in het winkelcentrum.

Het hele gebied was namelijk een voetgangersgebied en er is sprake van overlast en gevaarlijke situaties, mede veroorzaakt door fietsers. Nu is het gedeelte vanaf de Etos/Primera tot aan de Zeeman en vanaf De Spil richting Dorpsstraat nog een voetgangerszone.

Wanneer het besluit is genomen en wat de reden van het besluit is, is nog niet bekend. Wij zijn nog in afwachting van een reactie vanuit de gemeente op onze vragen daarover.

Update 20-09-2016, 16:00 uur
De gemeente Berg en Dal laat weten dat er in de oorspronkelijke plannen al sprake was van een fietsverbinding vanaf het marktplein (hoek bij de Spil) naar de Hoflaan. Dat is ook de reden waarom er ter plaatse fietsenstallingen zijn geplaatst. “Per abuis zijn echter de verkeerde verkeersborden geplaatst; namelijk die van voetgangerszone”, aldus een woordvoerster van de gemeente.

Er is in Bellevue sprake van overlast door brommers en scooters. “In overleg met de politie en de winkeliersvereniging hebben we besloten daarom te gaan handhaven, maar wel eerst de bebording in orde te maken conform het oorspronkelijke plan”. Dat is vorige week dus gebeurd, met het bord voor het onverplichte fietspad. Een groot gedeelte van Bellevue blijft nog wel een voetgangerszone.

Doordat die bebording nu is aangepast kan de politie op een goede manier handhavend optreden.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 september, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Piet

Dat gaat zomaar niet…..

theo p

Maar de gemeente doet alles, als het in hun eigen straatje past

Rene

Zal GVP wel hebben geregeld onder leiding van sjaak de Bellevue en meneer Eikhoud brrr

Wally

Voetgangers, kinderen en ouderen worden links en rechts ingehaald door fietsers en toch weer scooters en brommers. Het gaat goed totdat er iets gebeurd. Weer niet goed nagedacht door een ambtenaar!!

Henk

Normaliter moet hiervoor een verkeersbesluit genomen worden, wat betekent dat er een minimaal inspraaktermijn is van 6 weken. Wat is hier gebeurd?!

ben.helder

De soap rond de betonnen kolos kent reeds vele hoofdstukken waarin steeds opnieuw de Gemeente zich ongeloofwaardig maakt. Als je het vertrouwen van de burger wilt terugwinnen dan zal het toch echt anders moeten!

Maikel

Als je het IQ van een hoop ambtenaren op het gemeentehuis zou vertalen naar graden celcius, dan zouden in Friesland nu nog de rayonhoofden bij elkaar komen.

De Kuier.

Sorry…..lulverhaal….voetgangerszone is dan ook ECHT alleen voor voetgangers. Dat er fietsrekken staan maakt dan niks uit. Stukje lopen dan.En nu niet een stukje WEL gedogen,wel fietsen. Hoe makkelijk wil je t hebben.?? En goede borden plaatsen!!Wakker worden dus.

ikke
Prachtige actie weer Gemeente!!!!!! I.p.v. het voetgangersgebied te laten en daarmee te zorgen voor veiligheid van voetgangers laten jullie alweer iets wat onnodig is gebeuren met het risico op ongelukken. Verplicht fietsers nou gewoon om vanaf het marktplein af te stappen en de fiets mee te voeren aan de hand en handhaaf daar dan op. Waarom zou er eigenlijk ook een fietsverbinding moeten zijn met de Hoflaan? Genoeg alternatieven voorhanden met als belangrijkste het nieuwe betonnen fietspad langs het spoor! Nu spoor je mensen ook aan om door het nieuwe park te gaan fietsen waar mensen wandelen en dat kan… Lees meer »
theo p

Zijn de gemeentelijke ambtenaren laag geletterd ???????

wpDiscuz