Buurtnetwerk Breedeweg in oprichting

GROESBEEK-BREEDEWEG – Er zijn veel vrijwilligers actief in Groesbeek-Breedeweg. Een aantal van hen zijn samen met Forte Welzijn (voorheen SWG) actief om een Buurtnetwerk op te zetten.

Mensen in het dorp hebben de eerste wijkkrant van het netwerk ontvangen. Op 24 september 2016 volgt van 12:00 uur tot 17:00 uur de eerste Burendag Breedeweg op het Kerkplein.

Wat is een Buurtnetwerk?

In Nederland zijn steeds meer buurten actief om met elkaar de buurt leefbaarder en gezelliger te maken. Door bezuinigingen, maar ook door de behoefte van buurtgenoten aan meer verbinding, samenhang, er zijn voor elkaar, ontstaan deze initiatieven. Een Buurtnetwerk kan bijvoorbeeld samen met de gemeente de buurt opknappen of iets nieuws neerzetten. Of iets voor mensen betekenen door hen in contact te brengen met het Sociaal team. Of zaken onder en met elkaar opknappen.

Verspreiding Wijkkrant

De eerste actie van het Buurtnetwerk was de verspreiding van de eerste Wijkkrant. Met de Wijkkrant is iedere inwoner van Groesbeek-Breedeweg op de hoogte van zaken die in de Breedeweg spelen.

Burendag

De tweede actie is om voor de Breedeweg de eerste gezamenlijke Burendag te organiseren. Hier kunnen inwoners met elkaar kennismaken, ideeën uitwisselen en genieten van wat er is. De Buurtmarkt is aanwezig met drankjes. Het programma is op 24 september als volgt:

• Om 13:00 uur kunnen de inwoners aanschuiven aan tafel voor Buurtsoepie;
• Om 14:00 uur is er in de kerk een Tibetaans Klankschalenconcert, Paul Vens is schilder, dichter en schrijver en internationaal bekend;
• Om 15:00 uur is er een ballonnenwedstrijd. De Circuswinkel is met pensioen maar komt voor de bewoners een workshop geven. Vis-ionair is aanwezig met heerlijke paling. Dan is er ook nog sport, kraampjes, een klusjesruilmarkt voor en door inwoners van de Breedeweg. Actiegroep “Hart voor Breedeweg” staat er met informatie en nog meer.

Open avond

Als derde actie wordt er op maandag 3 oktober om 19:30 uur een open avond in de Sleutel georganiseerd. Deze avond is bedoeld voor mensen die de vele voordelen zien van een Buurtnetwerk en mee willen denken en werken om dit in de Breedeweg tot stand te brengen of met de initiatiefnemers willen samenwerken.

Komt u ook? We hebben u nodig! Contactpersoon is Wikke Raijmakers, te bereiken via 06-12320974.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 september, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Jessica

De organisatie van zomer in Breedeweg is nu ook bezig met eventueel n kerstmarkt te organiseren op 17 en 18 december op t kerkplein.

wpDiscuz