Kranenburg passeert Berg en Dal: gemeentebestuur verontwaardigd

GROESBEEK/KRANENBURG – Burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal is door de gemeente Kranenburg niet op de hoogte gebracht van een informatieavond over het windmolenpark in het Reichswald.


Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Hij heeft zijn Kranenburgse collega Gunter Steins een brief gestuurd om zijn ongenoegen daarover te uiten.

Niets te horen

De informatieavond was dinsdag en ging over de mogelijke bouw van de windmolens aan de Kartenspielerweg. Inwoners van de gemeenten Gennep, Kranenburg en Berg en Dal zouden hiervoor uitgenodigd zijn. De burgemeester van Gennep is door projectontwikkelaar ABO Wind pas maandag op de hoogte gebracht van de bijeenkomst. Slinkman kreeg helemaal niets te horen.

Goede communicatie noodzakelijk

“Wij willen onze verontwaardiging uitspreken over de wijze waarop er naar ons wordt gecommuniceerd. Vanzelfsprekend kunnen wij op zo’n korte termijn onze inwoners niet goed informeren over de bijeenkomst”, schrijft Slinkman namens het college aan Steins. “Wij mogen verwachten van de gemeente Kranenburg dat wij elkaar op de hoogte stellen van grensoverschrijdende dossiers, zeker in dit dossier waarin we al eerder én bij herhaling hebben aangegeven dat duidelijke communicatie noodzakelijk is.”

“Wij nemen het hoog op”

De gemeente laat weten dat dit soort acties er voor zorgen dat het gevoel toeneemt dat Kranenburg de inwoners van Nederlandse buurgemeenten niet serieus neemt. “U begrijpt dat wij dit als bestuurders van de gemeenten zeer hoog opnemen”, krijgt Steins te lezen.

Nieuwe bijeenkomst

Berg en Dal eist nu dat er op een korte termijn nog een informatieavond wordt georganiseerd, waarover wél normaal wordt gecommuniceerd. Op die manier worden inwoners tijdig geïnformeerd. Tevens zet Berg en Dal de slechte communicatie rondom de inloopavond op de agenda van het volgende Euregio-overleg.

ABO Wind wil aan de Karterspielerweg 12 windmolens realiseren. De gemeenten Gennep en Berg en Dal zijn tegen een windmolenpark op die locatie.

Dossier windmolenpark Reichswald

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 september, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De buurman

Koekje van eigen deeg,ook dit college neemt vaak al beslissingen zonder inspraak burger.
Achteraf voor de vorm ,dus hoezo inspraak ?

Bennie

Het zijn Duitsers en blijven Duitsers. Niet te vertrouwen.

Gerrit

Inderdaad, zo gaat de Nederlandse politiek ook (dus ook Berg en Dal) met de burgers om. Kunnen ze nu eens zelf ervaren hoe frustrerend het is om voorbij gelopen te worden en alles maar door de strot geduwd te krijgen.

Boersteeg

Je verwijderde uitspraak was al niet echt van lief.
Maar wat er over blijft is nog steeds niet erg van een normale gedachte!

John

Ik denk dat Bennie van zijn achternaam Wijs heet. Dat zou namelijk veel verklaren.

wpDiscuz