Optreden De Dijk in Cardo Groesbeek

GROESBEEK – Op 1 oktober is er een optreden van de band “De Dijk” in het Groesbeekse Cardo theater.


De Dijk komt op 1 oktober naar Cardo. Foto en rechten: Bob Bronshoff.

De Dijk is meer dan een band, het is een baken. Je kunt zeggen: dat krijg je vanzelf als je het 33 jaar volhoudt, maar dat is te simpel. Bij Huub van der Lubbe en zijn mannen gaat het er vooral om hoe ze dat doen. Door nooit routine toe te laten, de geloofwaardigheid te bewaken en als groep altijd samen te vallen met het gevoel dat hun muziek verspreidt.

Een gevoel dat alleen te omschrijven valt met grote woorden – hoop, gemeenschapszin, menselijkheid, een afkeer van cynisme – maar dat in hun liedjes steevast wordt teruggebracht tot tastbare proporties. Dat maakt het tot een hele geruststelling dat De Dijk nog steeds in een busje klimt om het land te doorkruisen. Enkele bekende nummers die iedereen wel kent: Bloedend hart, Mag het licht uit, Binnen zonder kloppen en Dansen op de Vulkaan.

In het voorprogramma van De Dijk staat rockcoverband The Streets uit Kerkdriel, publieksprijswinnaar van de Gelderse finale van The clash of the coverbands. Ontstaan in 2011 is het hard gegaan met de vier heren uit de omgeving van Kerkdriel. Amper een jaar later stonden ze in het voorprogramma van De Dijk, speelden kerstshows en toerden door Duitsland, Zwitserland en in 2015 zelfs door Engeland en Schotland.

Info

Wie: De Dijk – Concert
Waar: Pluryn, Cardo Theater op het terrein van Werkenrode, Nijmeegsebaan 9, 6561 KE Groesbeek
Wanneer: Zaterdag 1 oktober 2016
Aanvang: 20.15 uur, zaal open vanaf 19.45 uur
Kaarten : € 27,50 (Klik hier voor de online kaartverkoop)
Voorstelling: Staconcert

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 september, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Optreden De Dijk in Cardo Groesbeek

Reageren is niet toegestaan.