Koffie met… Liesbeth Joosten

GROESBEEK – Lichte geheugenproblemen, hoe ga je daarmee om? Die vraag staat centraal tijdens Koffie mèt… op 3 oktober.

Mantelzorg_Berg_en_Dal-DGB

Koffie mèt… is bedoeld voor mensen die langdurig voor een ander zorgen: mantelzorgers. De (gratis) middag begint om 14.00 uur, in De Mallemolen in Groesbeek.

Twijfel

Vaak begint het met het gevoel: ‘Er klopt iets niet’. En er zijn twijfels: Zijn dit lichte geheugenproblemen of is er meer aan de hand? Hoort dit bij ouderdom? Komt het door stress? Liesbeth Joosten kent als gespecialiseerd psycholoog de dilemma’s en vragen van familie en vrienden van mensen met beginnende geheugenproblemen (MCI). Tijdens de Koffie mèt…, op 3 oktober, geeft ze hierover een presentatie. Ze legt uit wat MCI is, wat het betekent voor degenen die hiermee te maken krijgen en hoe je ermee kunt omgaan.

MCI, wat is het?

Mensen gaan heel verschillend om met MCI, een afkorting van het Engelse Mild Cognitive Impairment. Liesbeth Joosten: “Soms heeft iemand zelf het idee dat het geheugen hapert en denkt de familie: het valt wel mee. In andere gevallen zijn juist de familie of vrienden bezorgd en wuift degene om wie het gaat die zorgen weg.”Een deel van de mensen met MCI krijgt later dementie. Maar bij anderen verslechtert het geheugen niet. Een bezoek aan de geheugenpoli geeft niet altijd een duidelijke houvast. “De optimisten komen thuis met de mededeling: ‘Hoera, ik ben (nog) niet dement’. Anderen vrezen dat ze alsnog dement worden. Over dit onderwerp valt veel te vertellen”, aldus Joosten.

Antwoorden

Zelf werkte Liesbeth Joosten jarenlang als psycholoog bij de geheugenpoli van het Radboudumc, voor ze een eigen praktijk begon. Ze is gespecialiseerd in neurologische aandoeningen. Tijdens de Koffie mèt… gaat ze in op vragen van de aanwezigen. Veel mensen in deze situatie zoeken naarantwoorden.

Voor mantelzorgers uit héle gemeente

Koffie mèt… is  één van de activiteiten van Mantelzorg Berg en Dal. Het is bedoeld voor mantelzorgers uit de hele gemeente. De onderwerpen worden aangedragen door mantelzorgers zelf en vrijwilligers organiseren de middag.

Info

Datum: maandag 3 oktober 2016
Tijd: 14.00 – 15.30 uur
Adres: Kloosterstraat 11, Groesbeek

De bijeenkomst is kosteloos. U kunt zo binnen lopen en een kopje koffie of thee drinken. Mocht u deze bijeenkomst willen bijwonen en vervoersproblemen hebben, kunt u dat aangeven via de mantelzorgtelefoon: 06-13859106.

NB: Tijdens deze bijeenkomst kunt u aangeven of u belangstelling heeft voor een cursus voor mensen met MCI en hun partners: ‘Omgaan met geheugenproblemen’.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 september, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Koffie met… Liesbeth Joosten

Reageren is niet toegestaan.