Brandweeroefening in het teken van Brandpreventieweken

GROESBEEK/BEEK-BERG EN DAL – In de maanden september, oktober en november gaat de brandweer oefenen in woongebouwen in alle gemeenten van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.


Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De bewoners van de betreffende woongebouwen en de omwonenden, worden daarna uitgenodigd om het gesprek aan te gaan met de brandweer over brandveiligheid. Het voorlichtingsvoertuig van de regio, de RedAlert, zal ook aanwezig zijn.

Jaarlijks vinden rond oktober de brandpreventieweken plaats, een initiatief van Brandweer Nederland, het Instituut Fysieke Veiligheid en de Nederlandse Brandwonden Schichting. Het thema in 2016 is ‘verklein de kans op brand’, met als doel het veiligheidsbewustzijn verder te vergroten. Door middel van het oefenen door de brandweer in een woongebouw waar voornamelijk zelfstandig wonende senioren wonen, wil de brandweer extra inzetten op het bereiken van deze doelgroep.

Op 27 september aanstaande zal de brandweer vanaf 20.00 uur een oefening houden in het woongebouw aan de Waterstraat 40-82 te Beek. Op 4 oktober wordt vanaf 19.30 uur een oefening gehouden in het woongebouw aan de Frambozenstraat 23-73 te Groesbeek. De bewoners zijn geïnformeerd en uitgenodigd, omwonenden zijn ook van harte welkom om te kijken bij de oefening.

Na de oefening zal het interactieve voorlichtingsvoertuig, de RedAlert, bij het woongebouw aanwezig zijn en kunnen mensen informatie krijgen over het voorkomen van brand.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 september, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Brandweeroefening in het teken van Brandpreventieweken

Reageren is niet toegestaan.